Prin ce ochi vezi?

  Imaginează-ți că ești orb. Și nu oricum, ci din naștere! Trebuie să uiți fiecare chip, fiecare culoare și fiecare formă cu care ești obișnuit. E greu exercițiul acesta, nu-i așa? Cum ar arăta viața ta dacă nu ai mai putea să vezi lumina soarelui sau chipul mamei? Cred că nu te-ai supăra dacă dintr-o dată ar dispărea catalogul, sau măcar absențele și notele mai puțin bune! Bineînțeles, exploratorii pe care îi cunosc sunt foarte silitori și nu chiulesc!
  Evanghelia lui Marcu ne povestește despre un orb care s-a întâlnit cu Isus. Întâlnirea dintre cei doi este remarcabilă. De fapt întâlnirea lui Isus cu fiecare om poate deveni o experiență fascinantă. Și asta pentru că omul care îl întâlnește pe Isus nu rămâne niciodată la fel. Indiferent cât întuneric este în viața omului, Isus îl poate lumina și vindeca. Evanghelistul Marcu ne spune că Isus la atins pe ochi și acesta a început să vadă. Dar se întâmplă ceva interesant: „El s-a uitat și a zis: Văd niște oameni umblând, dar mi se par ca niște copaci.” Oare ce nu a mers bine? Era de vină actul vindecător al lui Isus? Era de vină orbul? Sau oamenii? Nu știu să îți spun. Dar pot să mărturisesc fără rezerve că de multe ori oamenii au putut vedea în mine orice altceva decât un om. Când se uită astăzi lumea la tine ce vede? Îl vede oare pe acel copil minunat al lui Dumnezeu? Sau doar o scoarță tare și aspră…

  Isus nu îl lasă aici pe orb. Îl mai atinge o dată și apoi orbul vede clar. Îmi place să cred că l-a învățat să se uite la oameni prin ochii lui Dumnezeu. Atunci când te uiți cu ochii tăi vei vedea oameni răi, copii obraznici și urâți! Dar dacă te uiți prin ochii lui Dumnezeu vei vedea în fiecare om un copil al lui Dumnezeu.

  Doamne, ajută-mă să vad și să fiu văzut bine!

  „Isus a luat cuvântul și a zis: Ce vrei să-ți fac? Rabuni, I-a răspuns orbul, să capăt vederea.” Marcu 10:51

  Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

  Prin ce ochi vezi? - 2018. Isus nu îl lasă aici pe orb. Îl mai atinge o dată și apoi orbul vede clar. Îmi place să cred că l-a învățat să se uite la oameni prin ochii lui Dumnezeu. Atunci când te uiți cu ochii tăi vei vedea oameni răi, copii obraznici și urâți! Dar dacă te uiți prin ochii lui Dumnezeu vei vedea în fiecare om un copil al lui Dumnezeu.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...