Tramvaiul 12

  Grea e viața de navetist! Chiar și acum, după zeci de ani, îmi aduc aminte ce grele erau acele vremuri când făceam naveta la liceul din oraș. Trezirea pe la 6, pregătirea, peste un kilometru de mers până la stație, o oră cu tramvaiul și încă vreo 15 minute pe jos. Înainte de ora 8 ajungeam la școală. Momentul în care intram pe poarta școlii mi se părea că ar fi cel mai potrivit pentru un somn bun.
  Nu tot așa era cu drumul de întoarcere. După terminarea orelor de la școală, plecam agale spre tramvai. Numărul 12 care mergea până la noi în sat, trecea prin centru, unde stațiile erau apropiate una de alta. Așa că noi, elevii, ne plimbam pe centru admirând noutățile de prin vitrine, în timp ce pândeam apariția tramvaiului nostru. Când îl observam că vine, fugeam repede la următoarea stație, urcam în el și plecam spre casă.

  La ani de zile după terminarea liceului, eram plecat la oraș cu mașina. Treburile erau aproape rezolvate și mergeam pe centru spre locul unde îmi parcasem mașina, când zăresc tramvaiul 12 că se apropie. Fug repede! Ce ocazie! Tramvaiul sosi exact după ce terminasem de alergat pe la birourile din oraș și culmea, am găsit și un loc liber. Mă așez bucuros și mulțumit de așa ocazie potrivită. După ce tramvaiul ticsit de oameni a părăsit orașul, în timp ce oprea la o stație din mijlocul câmpului, tresar și cobor grăbit. Mașina! Mi-am uitat mașina în oraș!

  Obișnuința atâtor ani de navetă m-a făcut să îmi urmez rutina. Târziu, spre seară, ajung acasă unde îmi găsesc părinții îngrijorați. „Unde ai fost? Ce ai pățit? Ai avut accident?” Nu știu ce să fac. Să râd sau să plâng? Am ales să râdem cu toții, râd și acum când scriu aceste vorbe.

  „căci eu vă dau sfaturi bune: nu lepădați învățătura mea.” Proverbe 4:2

  Dacă astăzi ești nemulțumit și te-ai obișnuit să fii nemulțumit, mâine chiar dacă va fi mai bine, tu vei rămâne tot nemulțumit pentru că așa te-ai obișnuit.

  Ionel Indricău, Director Exploratori – Conferința Banat

  Tramvaiul 12 - 2018. La ani de zile după terminarea liceului, eram plecat la oraș cu mașina. Treburile erau aproape rezolvate și mergeam pe centru spre locul unde îmi parcasem mașina, când zăresc tramvaiul 12 că se apropie. Fug repede! Ce ocazie! Tramvaiul sosi exact după ce terminasem de alergat pe la birourile din oraș și culmea, am găsit și un loc liber. Mă așez bucuros și mulțumit de așa ocazie potrivită. După ce tramvaiul ticsit de oameni a părăsit orașul, în timp ce oprea la o stație din mijlocul câmpului, tresar și cobor grăbit. Mașina! Mi-am uitat mașina în oraș!
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...