Tramvaiul 12

  Grea e viața de navetist! Chiar și acum, după zeci de ani, îmi aduc aminte ce grele erau acele vremuri când făceam naveta la liceul din oraș. Trezirea pe la 6, pregătirea, peste un kilometru de mers până la stație, o oră cu tramvaiul și încă vreo 15 minute pe jos. Înainte de ora 8 ajungeam la școală. Momentul în care intram pe poarta școlii mi se părea că ar fi cel mai potrivit pentru un somn bun.
  Nu tot așa era cu drumul de întoarcere. După terminarea orelor de la școală, plecam agale spre tramvai. Numărul 12 care mergea până la noi în sat, trecea prin centru, unde stațiile erau apropiate una de alta. Așa că noi, elevii, ne plimbam pe centru admirând noutățile de prin vitrine, în timp ce pândeam apariția tramvaiului nostru. Când îl observam că vine, fugeam repede la următoarea stație, urcam în el și plecam spre casă.

  La ani de zile după terminarea liceului, eram plecat la oraș cu mașina. Treburile erau aproape rezolvate și mergeam pe centru spre locul unde îmi parcasem mașina, când zăresc tramvaiul 12 că se apropie. Fug repede! Ce ocazie! Tramvaiul sosi exact după ce terminasem de alergat pe la birourile din oraș și culmea, am găsit și un loc liber. Mă așez bucuros și mulțumit de așa ocazie potrivită. După ce tramvaiul ticsit de oameni a părăsit orașul, în timp ce oprea la o stație din mijlocul câmpului, tresar și cobor grăbit. Mașina! Mi-am uitat mașina în oraș!

  Obișnuința atâtor ani de navetă m-a făcut să îmi urmez rutina. Târziu, spre seară, ajung acasă unde îmi găsesc părinții îngrijorați. „Unde ai fost? Ce ai pățit? Ai avut accident?” Nu știu ce să fac. Să râd sau să plâng? Am ales să râdem cu toții, râd și acum când scriu aceste vorbe.

  „căci eu vă dau sfaturi bune: nu lepădați învățătura mea.” Proverbe 4:2

  Dacă astăzi ești nemulțumit și te-ai obișnuit să fii nemulțumit, mâine chiar dacă va fi mai bine, tu vei rămâne tot nemulțumit pentru că așa te-ai obișnuit.

  Ionel Indricău, Director Exploratori – Conferința Banat

  Tramvaiul 12 - 2018. La ani de zile după terminarea liceului, eram plecat la oraș cu mașina. Treburile erau aproape rezolvate și mergeam pe centru spre locul unde îmi parcasem mașina, când zăresc tramvaiul 12 că se apropie. Fug repede! Ce ocazie! Tramvaiul sosi exact după ce terminasem de alergat pe la birourile din oraș și culmea, am găsit și un loc liber. Mă așez bucuros și mulțumit de așa ocazie potrivită. După ce tramvaiul ticsit de oameni a părăsit orașul, în timp ce oprea la o stație din mijlocul câmpului, tresar și cobor grăbit. Mașina! Mi-am uitat mașina în oraș!
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului!

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...