Așteaptă-te la neprevăzut

  Cum ai putea să te pregătești pentru ceva care nu te aştepți?
  Însăși pregătirea pentru greutăţile și pericolele dinainte cunoscute este îndeajuns de dificilă, deci care sunt şansele ca tu să fii pregătit pentru înfruntarea unui dezastru total neprevăzut? Rătăcirea, accidentarea gravă pe munte, cutremurul, inundația – acestea sunt nenorociri la care ne duce gândul imediat.

  Primul lucru este să cunoști ABILITĂȚILE pe care le poți folosi în aceste situații. Apoi trebuie să ști să te ADAPTEZI la situația respectivă. În același timp trebuie să îți dezvolți un MOD DE A GÂNDI care să profite de situația respectivă pentru a găsi soluții la problema specifică.

  Dar asta nu e tot. Te poți echipa cu câteva obiecte mici care îți pot mări considerabil șansele ajutându-te în ceea ce privește cele mai elementare nevoi pentru supraviețuire. Obiectele acestea constituie TRUSA DE SUPRAVIEȚUIRE. Aceasta trebuie să un recipient mic pe care îl poți vârî în buzunar sau în geanta de drumeție și pe care îl poți lua cu tine pretutindeni.

  În lipsa obiectelor esențiale din această trusă, poți totuși să improvizezi, însă dacă le ai, ești în avantaj.

  GÂNDEȘTE-TE: Atunci când îți pregătești trusa, care este cel mai important obiect pe care trebuie să-ţi amintești să-l iei cu tine? … Creierul – Nimic nu e mai folositor în situații limită deosebit de stresante decât combinația dintre simţul tău practic și experiența dobândită.

  Poate că azi nu vei trece prin experiențe dure, dar te poți întâlni cu situații neprevăzute la școală sau la joacă. Dumnezeu îți poate oferi ajutorul atunci când simțurile sau emoțiile vor să preia controlul asupra ta. Nu uita să folosești creierul! Dumnezeu are soluții la toate problemele tale neprevăzute.

  Astfel, dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă. Nu v-a ajuns nici o ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda. 1 Corinteni 10, 12-13

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Așteaptă-te la neprevăzut - 2018. Primul lucru este să cunoști ABILITĂȚILE pe care le poți folosi în aceste situații. Apoi trebuie să ști să te ADAPTEZI la situația respectivă. În același timp trebuie să îți dezvolți un MOD DE A GÂNDI care să profite de situația respectivă pentru a găsi soluții la problema specifică.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...