Așteaptă-te la neprevăzut

  Cum ai putea să te pregătești pentru ceva care nu te aştepți?
  Însăși pregătirea pentru greutăţile și pericolele dinainte cunoscute este îndeajuns de dificilă, deci care sunt şansele ca tu să fii pregătit pentru înfruntarea unui dezastru total neprevăzut? Rătăcirea, accidentarea gravă pe munte, cutremurul, inundația – acestea sunt nenorociri la care ne duce gândul imediat.

  Primul lucru este să cunoști ABILITĂȚILE pe care le poți folosi în aceste situații. Apoi trebuie să ști să te ADAPTEZI la situația respectivă. În același timp trebuie să îți dezvolți un MOD DE A GÂNDI care să profite de situația respectivă pentru a găsi soluții la problema specifică.

  Dar asta nu e tot. Te poți echipa cu câteva obiecte mici care îți pot mări considerabil șansele ajutându-te în ceea ce privește cele mai elementare nevoi pentru supraviețuire. Obiectele acestea constituie TRUSA DE SUPRAVIEȚUIRE. Aceasta trebuie să un recipient mic pe care îl poți vârî în buzunar sau în geanta de drumeție și pe care îl poți lua cu tine pretutindeni.

  În lipsa obiectelor esențiale din această trusă, poți totuși să improvizezi, însă dacă le ai, ești în avantaj.

  GÂNDEȘTE-TE: Atunci când îți pregătești trusa, care este cel mai important obiect pe care trebuie să-ţi amintești să-l iei cu tine? … Creierul – Nimic nu e mai folositor în situații limită deosebit de stresante decât combinația dintre simţul tău practic și experiența dobândită.

  Poate că azi nu vei trece prin experiențe dure, dar te poți întâlni cu situații neprevăzute la școală sau la joacă. Dumnezeu îți poate oferi ajutorul atunci când simțurile sau emoțiile vor să preia controlul asupra ta. Nu uita să folosești creierul! Dumnezeu are soluții la toate problemele tale neprevăzute.

  Astfel, dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă. Nu v-a ajuns nici o ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda. 1 Corinteni 10, 12-13

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Așteaptă-te la neprevăzut - 2018. Primul lucru este să cunoști ABILITĂȚILE pe care le poți folosi în aceste situații. Apoi trebuie să ști să te ADAPTEZI la situația respectivă. În același timp trebuie să îți dezvolți un MOD DE A GÂNDI care să profite de situația respectivă pentru a găsi soluții la problema specifică.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...