Izolarea și singurătatea

  De multe ori eşti singur în multe situaţii dificile, iar sentimentele încearcă să pună stăpânire pe tine. Uneori, chiar dacă eşti în mijlocul unei mulţimi de oameni, asta nu te va împiedica să te simţi izolat şi singur.
  Cum ai putea să te pregătești pentru aşa ceva? Pentru a face faţă greutăţilor și pericolelor nebănuite în mediul urban dar şi în sălbăticia naturii, pregătirea este atât de vastă.

  O regulă de supraviețuire în astfel de situaţii este să te păstrezi sănătos mental și psihologic. Acest lucru este dificil de făcut atunci când treci prin situații dificile care necesită adaptarea la o schimbare bruscă, pierderea bunurilor materiale și a stilului de viață. Adăugă la aceasta simțirea singurătății.

  Suntem ființe sociale, adică trebuie să fim în contact cu alți oameni. De aceea este foarte ușor să intri în disperare când ești izolat.

  Cum poți să lupți cu această situaţie?

  Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să fi mereu ocupat în activităţi raţionale. A fi inactiv duce la gândire negativă. Un exemplu în acest sens este atunci când te culci, dar nu poţi adormi, pentru că mintea începe să lucreze, concentrându-se de obicei pe probleme și sentimente negative. Totuși, aţi păstra mintea ocupată nu înseamnă că trebuie să faci multe sarcini într-o manieră dezordonată. Fiecare sarcină trebuie să conducă la îndeplinirea unui scop dat. Un om fără scopuri este un om pierdut, atât în supraviețuire cât și în viaţă.

  Oricât de singur şi izolat te-ai simţi uneori, să nu uiţi că niciodată nu eşti singur: Domnul Isus este mereu cu tine!

  „Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă! Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi de ei, căci Domnul Dumnezeul tău va merge El însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa.” Deuteronom 31,6

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Izolarea și singurătatea - 2018. O regulă de supraviețuire în astfel de situaţii este să te păstrezi sănătos mental și psihologic. Acest lucru este dificil de făcut atunci când treci prin situații dificile care necesită adaptarea la o schimbare bruscă, pierderea bunurilor materiale și a stilului de viață. Adăugă la aceasta simțirea singurătății.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...