Articolul precedentHristos în voi, nădejdea slavei
  Articolul următorNe bucurăm în Domnul

  Ce se întâmplă când fulgeră?

  “Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine.” Apocalipsa 3:20

  Trecuse deja o săptămână de când Denisa începuse şcoala. Era în clasa întâia şi când mama s-a convins că ştie deja să vina singură acasă, cunoaşte bine drumul, s-a decis să o lase să se întoarcă singură.

  Era prima zi când venea singură şi… a început furtuna. Ploua cu stropi mari, norii grei au întunecat totul, apele şiroiau pe străzi iar fulgerele erau singurele semne care mai animau străzile.

  Mama, întâi a sunat la şcoală, dar când a aflat că Denisa plecase deja, a pornit repede după ea, pe traseul pe care deja îl cunoştea. Ştia că se teme de fulgere, iar fulgerele, parcă se adunaseră toate în colţul acesta de planetă.

  Nu a trebuit să o caute mult. Fiind fetiţă ascultătoare, Denisa venea pe drumul cunoscut, repede-repede, dar de câte ori fulgera, se oprea pentru o secundă, îndrepta capul în sus, zâmbea, apoi îşi continuă mersul grăbit.

  După ce a ajutat-o să urce în maşină, mama a întrebat-o ce făcea, ştiind teama Denisei de fulgere. Aceasta a răspuns “Zâmbeam. Ultima oară când am fost la bunicul, mi-a spus că de câte ori fulgeră, Dumnezeu face poze. Vroiam să fiu drăguţă, să ies bine în poza”

  Tu mai poţi zâmbi când ai o problemă? Poţi zâmbi când lucrurile nu ies aşa cum ţi-ai dorit? Oare te ajută dacă îţi spun că Domnul veghează asupra ta şi când te bucuri dar şi când eşti trist?. Încrede-te în El şi viaţa îţi va părea mai frumoasă.

  Remus Ciutan, Director Exploratori, Conferința Transilvania Sud

  Ce se întâmplă când fulgeră? - 2018. “Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine.” Apocalipsa 3:20
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...