Articolul precedentHristos în voi, nădejdea slavei
  Articolul următorNe bucurăm în Domnul

  Ce se întâmplă când fulgeră?

  “Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine.” Apocalipsa 3:20

  Trecuse deja o săptămână de când Denisa începuse şcoala. Era în clasa întâia şi când mama s-a convins că ştie deja să vina singură acasă, cunoaşte bine drumul, s-a decis să o lase să se întoarcă singură.

  Era prima zi când venea singură şi… a început furtuna. Ploua cu stropi mari, norii grei au întunecat totul, apele şiroiau pe străzi iar fulgerele erau singurele semne care mai animau străzile.

  Mama, întâi a sunat la şcoală, dar când a aflat că Denisa plecase deja, a pornit repede după ea, pe traseul pe care deja îl cunoştea. Ştia că se teme de fulgere, iar fulgerele, parcă se adunaseră toate în colţul acesta de planetă.

  Nu a trebuit să o caute mult. Fiind fetiţă ascultătoare, Denisa venea pe drumul cunoscut, repede-repede, dar de câte ori fulgera, se oprea pentru o secundă, îndrepta capul în sus, zâmbea, apoi îşi continuă mersul grăbit.

  După ce a ajutat-o să urce în maşină, mama a întrebat-o ce făcea, ştiind teama Denisei de fulgere. Aceasta a răspuns “Zâmbeam. Ultima oară când am fost la bunicul, mi-a spus că de câte ori fulgeră, Dumnezeu face poze. Vroiam să fiu drăguţă, să ies bine în poza”

  Tu mai poţi zâmbi când ai o problemă? Poţi zâmbi când lucrurile nu ies aşa cum ţi-ai dorit? Oare te ajută dacă îţi spun că Domnul veghează asupra ta şi când te bucuri dar şi când eşti trist?. Încrede-te în El şi viaţa îţi va părea mai frumoasă.

  Remus Ciutan, Director Exploratori, Conferința Transilvania Sud

  Ce se întâmplă când fulgeră? - 2018. “Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine.” Apocalipsa 3:20
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...