Frunze minunate

  O inimă veselă este un bun leac dar un duh mâhnit usucă oasele. Proverbe 17,22

  Arif (ariciul) și Rică (iepurașul) erau foarte buni prieteni. În fiecare zi Rică, ospitalier din fire, îl invita la masă pe prietenul său Arif. De fiecare dată mama lui Rică îl mângâia pe Rică și îl îmbrățișa pentru că avea maniere alese, era foarte mulțumit cu ce primea, recunoscător pentru fiecare fel de mâncare, etc. În schimb prietenul său Arif se străduia să-i placă mâncarea, să fie mulțumitor… Dar nu reușea. Pur și simplu nu reușea.

  Dorința lui era să fie și el apreciat ca prietenul lui, să fie și el mângâiat ca prietenul lui….

  Într-o zi, mergând prin pădure cu lacrimile siroindu-i pe obraz, s-a lovit de un copac mare cu frunze frumos colorate.

  Era atât de uimit și fericit încât a început să se rostogolească pe covorul acela atât de frumos colorat… S-a rostogolit atât de mult pana când nici măcar o țeapă nu se mai vedea. Pe fiecare frunză cu litere mari era scris: bunătate, dragoste, fericire, pace, răbdare, speranță.

  Dintr-o dată lacrimile s-au transformat în zâmbet și veselie. A alergat la prietenul său și la mama sa care l-au îmbrățișat cu multă dragoste pe Arif.

  Morala: Dumnezeu ne-a creat unici. Problemele care s-au agățat de noi ca niște țepi ne determină să fugim de cei care ne iubesc și doresc să ne protejeze.

  Arif a găsit soluția. Tu ai ajuns la „Copacul” cu frunze minunate? Succes!!!!

  Crina Bodiu – Biserica Adventista Speranta Oradea

  Frunze minunate - 2018. O inimă veselă este un bun leac dar un duh mâhnit usucă oasele. Proverbe 17,22
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...