Frunze minunate

  O inimă veselă este un bun leac dar un duh mâhnit usucă oasele. Proverbe 17,22

  Arif (ariciul) și Rică (iepurașul) erau foarte buni prieteni. În fiecare zi Rică, ospitalier din fire, îl invita la masă pe prietenul său Arif. De fiecare dată mama lui Rică îl mângâia pe Rică și îl îmbrățișa pentru că avea maniere alese, era foarte mulțumit cu ce primea, recunoscător pentru fiecare fel de mâncare, etc. În schimb prietenul său Arif se străduia să-i placă mâncarea, să fie mulțumitor… Dar nu reușea. Pur și simplu nu reușea.

  Dorința lui era să fie și el apreciat ca prietenul lui, să fie și el mângâiat ca prietenul lui….

  Într-o zi, mergând prin pădure cu lacrimile siroindu-i pe obraz, s-a lovit de un copac mare cu frunze frumos colorate.

  Era atât de uimit și fericit încât a început să se rostogolească pe covorul acela atât de frumos colorat… S-a rostogolit atât de mult pana când nici măcar o țeapă nu se mai vedea. Pe fiecare frunză cu litere mari era scris: bunătate, dragoste, fericire, pace, răbdare, speranță.

  Dintr-o dată lacrimile s-au transformat în zâmbet și veselie. A alergat la prietenul său și la mama sa care l-au îmbrățișat cu multă dragoste pe Arif.

  Morala: Dumnezeu ne-a creat unici. Problemele care s-au agățat de noi ca niște țepi ne determină să fugim de cei care ne iubesc și doresc să ne protejeze.

  Arif a găsit soluția. Tu ai ajuns la „Copacul” cu frunze minunate? Succes!!!!

  Crina Bodiu – Biserica Adventista Speranta Oradea

  Frunze minunate - 2018. O inimă veselă este un bun leac dar un duh mâhnit usucă oasele. Proverbe 17,22
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).