Principii de ales bocancii și prietenii (I)

  Poate ți se va părea ciudat, dar dacă ți-ai alege prietenii după aceleași principii după care îți alegi bocancii de drumeție, ai avea prieteni de nădejde. Iată câteva exemple:
  1. Poți alege bocanci/prieteni de tip adidași/cunoștințe. Sunt buni pentru că o privire prietenoasă înveselește inima (Prov.15:30), dar trebuie să te asiguri că vor rezista în timp și la trasee mai dificile.

  2. Oricum ar arăta bocancii/prietenii, trebuie să te simți confortabil cu ei. Plimbă-te cu bocancii prin magazin și cu prietenii prin parc, la biserică sau în tabere. Dacă îți fac bătături sau dacă nu te susțin și încurajează, e mai bine să renunți la bocanci și să lași relația de prietenie la nivelul la care a ajuns, căci omul neastâmpărat stârnește certuri (Prov.16:28).

  3. Bocancii din piele și prietenii credincioși sunt scumpi/prețioși și greu de găsit. Caută să fii prieten cu cel neprihănit, care arată prietenului său calea cea bună (Prov.12:26).

  4. Există bocanci impermeabili care te protejează de umezeală și prieteni impermeabili care, prin caracterul lor, îți reamintesc de valori și principii. Poate ți se par incomozi uneori, însă această caracteristică le crește valoarea, pentru că rănile făcute de un prieten dovedesc credincioșia lui (Prov.27:6).

  5. Bocancii/prietenii trebuie să fie nu doar impermeabili, ci și respirabili pentru a permite evaporarea condensului, adică flexibili în gândire pentru a-ți permite să fii tu însuți. Cuvintele lor să fie ca un fagure de miere, dulci pentru suflet și sănătoase pentru oase (Prov.16:24).

  Andreea Strâmbu, Conferința Muntenia

  Principii de ales bocancii și prietenii (I) - 2018. 2. Oricum ar arăta bocancii/prietenii, trebuie să te simți confortabil cu ei. Plimbă-te cu bocancii prin magazin și cu prietenii prin parc, la biserică sau în tabere. Dacă îți fac bătături sau dacă nu te susțin și încurajează, e mai bine să renunți la bocanci și să lași relația de prietenie la nivelul la care a ajuns, căci omul neastâmpărat stârnește certuri (Prov.16:28).
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...