Bucuria în Domnul

Richard Wurmbrand a fost un predicator creștin luteran. În data de 29 februarie 1948, este arestat, în București, în timp ce se îndrepta spre biserica pe care o păstorea pentru slujba de dimineață. A fost arestat datorită spiritului protestatar pe care îl manifesta împotriva regimului comunist care submina libertatea umană.
Timpul petrecut în detenție a fost de peste 14 ani. Izolat în singurătate, supus la tortură, Richard Wurmbrand alege să se bucure de viață indiferent de situația în care se afla. Secretul acestei bucurii era Hristos. În cei 14 ani a dat dovadă de altruism, aducând multe persoane la Hristos. Îi iubea până și pe cei care îl anchetau și îl torturau.

Când a fost eliberat, episodul reîntâlnirii cu soția lui Sabina merită amintit. După cei doi s-au îmbrățișat Richard îi spune:” Trebuie să-ţi spun ceva. Să nu crezi că am venit de la mizerie la fericire! Am venit de la bucuria de a fi cu Hristos în închisoare la bucuria de a fi cu El în familia mea. Nu de la străini vin, ci de la ai mei din închisoare la ai mei de-acasă.”

De același autor

Oraș liber

Dragoste sau dreptate?

Biblia ne învață: „Bucurați-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucurați-vă!” (Filipeni 4:4) Sunt momente în viață când suntem confruntați cu încercări și necazuri. Dar cel care îl are pe Hristos în inimă vă trece cu bine peste orice eveniment mai complicat al vieții. Bucuria în Domnul este secretul.

Benone Pisuc, pastor, Transilvania de Sud

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Bucuria în Domnul - 2018. Când a fost eliberat, episodul reîntâlnirii cu soția lui Sabina merită amintit. După cei doi s-au îmbrățișat Richard îi spune:” Trebuie să-ţi spun ceva. Să nu crezi că am venit de la mizerie la fericire! Am venit de la bucuria de a fi cu Hristos în închisoare la bucuria de a fi cu El în familia mea. Nu de la străini vin, ci de la ai mei din închisoare la ai mei de-acasă.” pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.