Nu căuta răzbunarea

  Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine! – Romani 12:21

  Există zile în istorie de care omenirea ar trebui să fie rușinată. Una din ele este 8 Noiembrie 1520. Atunci regele danez Christian al II-lea începe execuția în masă a nobililor suedezi, care va fi cunoscută sub numele de „Baia de sânge de la Stockholm”.

  Baia de sânge de la Stockholm, sau masacrul de la Stockholm, a avut loc în urma invadării Suediei de către forțele daneze sub comanda regelui Christian al II-lea. Masacrul a fost compus dintr-o serie de evenimente ce au avut loc în perioada 7-9 noiembrie 1520, cu punctul culminant în ziua de 8, când circa 80-90 de oameni, în principal nobili și clerici, au fost executați, în ciuda promisiunii de amnistie generală dată de regele Christian. Baia de sânge de la Stockholm a fost o consecință a conflictului dintre pro-unioniștii suedezi și antiunioniștii, susținători ai independenței Suediei. Explicația dată de danezi pentru acest masacru a fost că era un rău necesar pentru consolidarea uniunii.

  În unire este putere și binecuvântare, dar dacă această unire este impusă, forțată sau chiar imorală atunci este o sursă de dezbinare și dispută. Pe această cale au ajuns până la noi răzbunarea, rasismul, naționalismul extremist și alte forme de segregare. Ori de câte ori te simți amenințat nu te opri din a face ceea ce este bine și corect. Numai în acest fel poate fi oprit răul.

  Ruben Atomei – Director Exploratori, Conferinta Moldova

  Nu căuta răzbunarea - 2018. Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine! - Romani 12:21
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...