Nu căuta răzbunarea

  Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine! – Romani 12:21

  Există zile în istorie de care omenirea ar trebui să fie rușinată. Una din ele este 8 Noiembrie 1520. Atunci regele danez Christian al II-lea începe execuția în masă a nobililor suedezi, care va fi cunoscută sub numele de „Baia de sânge de la Stockholm”.

  Baia de sânge de la Stockholm, sau masacrul de la Stockholm, a avut loc în urma invadării Suediei de către forțele daneze sub comanda regelui Christian al II-lea. Masacrul a fost compus dintr-o serie de evenimente ce au avut loc în perioada 7-9 noiembrie 1520, cu punctul culminant în ziua de 8, când circa 80-90 de oameni, în principal nobili și clerici, au fost executați, în ciuda promisiunii de amnistie generală dată de regele Christian. Baia de sânge de la Stockholm a fost o consecință a conflictului dintre pro-unioniștii suedezi și antiunioniștii, susținători ai independenței Suediei. Explicația dată de danezi pentru acest masacru a fost că era un rău necesar pentru consolidarea uniunii.

  În unire este putere și binecuvântare, dar dacă această unire este impusă, forțată sau chiar imorală atunci este o sursă de dezbinare și dispută. Pe această cale au ajuns până la noi răzbunarea, rasismul, naționalismul extremist și alte forme de segregare. Ori de câte ori te simți amenințat nu te opri din a face ceea ce este bine și corect. Numai în acest fel poate fi oprit răul.

  Ruben Atomei – Director Exploratori, Conferinta Moldova

  Nu căuta răzbunarea - 2018. Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine! - Romani 12:21
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...