Nu căuta răzbunarea

Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine! – Romani 12:21

Există zile în istorie de care omenirea ar trebui să fie rușinată. Una din ele este 8 Noiembrie 1520. Atunci regele danez Christian al II-lea începe execuția în masă a nobililor suedezi, care va fi cunoscută sub numele de „Baia de sânge de la Stockholm”.

Baia de sânge de la Stockholm, sau masacrul de la Stockholm, a avut loc în urma invadării Suediei de către forțele daneze sub comanda regelui Christian al II-lea. Masacrul a fost compus dintr-o serie de evenimente ce au avut loc în perioada 7-9 noiembrie 1520, cu punctul culminant în ziua de 8, când circa 80-90 de oameni, în principal nobili și clerici, au fost executați, în ciuda promisiunii de amnistie generală dată de regele Christian. Baia de sânge de la Stockholm a fost o consecință a conflictului dintre pro-unioniștii suedezi și antiunioniștii, susținători ai independenței Suediei. Explicația dată de danezi pentru acest masacru a fost că era un rău necesar pentru consolidarea uniunii.

În unire este putere și binecuvântare, dar dacă această unire este impusă, forțată sau chiar imorală atunci este o sursă de dezbinare și dispută. Pe această cale au ajuns până la noi răzbunarea, rasismul, naționalismul extremist și alte forme de segregare. Ori de câte ori te simți amenințat nu te opri din a face ceea ce este bine și corect. Numai în acest fel poate fi oprit răul.

Ruben Atomei – Director Exploratori, Conferinta Moldova

Citește și

Comentariile sunt închise

Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi.

Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile. Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web și a îmbunătăţi experienţa de navigare.
Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. DA, ACCEPT Citește mai mult

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!