Fii curajos!

Nu este mai mare dragoste decât să-și dea cineva viața pentru prietenii săi. – Ioan 15,13

În septembrie 2011, Turia Pitt, o tânără foarte frumoasă în vârstă de 25 de ani, inginer minier la locul de muncă mult visat, în nordul îndepartat al Australiei de Vest, a participat la o cursă de ultramaraton, care i-a schimbat viața pentru totdeauna. În timpul concursului, femeia a ajuns într-o zonă cu multă vegetație, a simțit miros de fum, a văzut flăcările și, pentru că știa să acorde primul ajutor, s-a dus spre zona de incendiu să vadă dacă e cineva în pericol. Din nefericire însă, Turia a fost încercuită de foc și nu a mai putut face nimic. Turia a scăpat cu viață, însă corpul ei a suferit arsuri catastrofale pe 65% din suprafață. Având prea puține porțiuni de piele nearsă pentru a fi posibile grefele de piele, Turia a stat în coma indusă la spitalul din Sydney, în timp ce corpul ei se lupta cu infecții care îi puneau viața în pericol. Și-a pierdut degetele de la mâna dreaptă, iar degetele de la mâna stângă au fost parțial topite împreună. Avea nevoie de un nas nou. Capul ei ajunsese de două ori mai mare din cauza umflăturilor și a fost nevoită să poarte multă vreme o mască pentru a-și proteja rănile, dar și pentru a se feri de privirile oamenilor. Tânăra de 24 de ani a petrecut doi ani în spitale și a suferit zeci de operații estetice.

Logodnicul ei, Michael Hoskin, care lucra pe atunci în cadrul politiei, a renunțat la jobul lui pentru a putea fi constant lângă iubita sa, aflată într-o situație critică. Întrebat dacă nu s-a gândit vreodată să o părăsească pe Turia, să angajeze pe cineva care să aibă grijă de ea şi să îşi refacă viața, Michael a dat un răspuns impresionant:“Am iubit-o enorm înainte de nenorocire, dar suferința ei m-a făcut să o iubesc și mai mult. Pentru mine, ea a rămas femeia perfectă.”

Azi, Turia simte că trăiește din nou. A decis să renunțe la mască, să își arate chipul lumii întregi, s-a întors la studii și face parte dintr-o organizație de caritate pentru victimele incendiilor. În 8 mai 2016, Turia Pitt a finalizat primul său concurs Ironman Australia. În data de 7 decembrie 2017, Michael și Turia, devin părinți, prin nașterea primului lor copil!

Nu știu povara sufletului tău din această dimineață, dar știu că Dumnezeu a pregătit deja soluția pentru problema ta! Cu Dumnezeu, niciodată nu ești singur, dar totdeauna vei fi biruitor!

Mihaela Zaha, Coordonator Zona Explo, Conferinta Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video