Supraviețuiește în ape repezi

  Oricând se poate întâmpla să cazi în apă, din barcă sau când traversezi un râu. În oricare din aceste situații, te poți trezi luat de un curent rapid și dus în aval. Ce e de făcut?
  Cea mai bună modalitate de a face față unui curent rapid este să te așezi pe spate, cu capul în amonte, cu picioarele îndoite în aval și cu degetele de la picioare un pic mai sus de suprafață. Ridică-ți capul și privește în fața ta. Cu picioarele, dă deoparte pietrele și crengile.

  Dacă te îneci cu apă, vei intra sigur în panică, chiar dacă ești un înotător excelent. Cel mai bun mod de a înghiți mută apă este să inspiri între valuri și să expiri sau să îți ții respirația pe crestele valurilor.

  Normal că te vei uita în aval ca să eviți obstacolele care îți barează calea, dar nu uita să scrutezi și malul, unde apa poate fi mai liniștită, sau unde există bulboane pe partea dinspre aval a unei pietre ori a unui cot al râului.

  În timp ce curentul te poartă spre ape mai liniștite, pedalează cu brațele și dă din picioare ca să cârmești spre mal. Când ajungi aproape, întoarce-te pe burtă și înoată contra curentului într-un unghi de 45 de grade, manevră care te va aduce la mal.

  Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; şi râurile nu te vor îneca. – Isaia 43, 2

  În Biblie apele simbolizează mulţimi de oamenii, iar această făgăduinţă te asigură că Dumnezeu va fi cu tine oricât de mare va fi mulţimea de oameni care te înconjoară – vrei să Îl iei pe Dumnezeu şi azi în activităţile tale?

  Gusti Angheluta – Director Exploratori, Conferinta Oltenia

  Supraviețuiește în ape repezi - 2018. Dacă te îneci cu apă, vei intra sigur în panică, chiar dacă ești un înotător excelent. Cel mai bun mod de a înghiți mută apă este să inspiri între valuri și să expiri sau să îți ții respirația pe crestele valurilor.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...