Supraviețuiește în ape repezi

Oricând se poate întâmpla să cazi în apă, din barcă sau când traversezi un râu. În oricare din aceste situații, te poți trezi luat de un curent rapid și dus în aval. Ce e de făcut?
Cea mai bună modalitate de a face față unui curent rapid este să te așezi pe spate, cu capul în amonte, cu picioarele îndoite în aval și cu degetele de la picioare un pic mai sus de suprafață. Ridică-ți capul și privește în fața ta. Cu picioarele, dă deoparte pietrele și crengile.

Dacă te îneci cu apă, vei intra sigur în panică, chiar dacă ești un înotător excelent. Cel mai bun mod de a înghiți mută apă este să inspiri între valuri și să expiri sau să îți ții respirația pe crestele valurilor.

Normal că te vei uita în aval ca să eviți obstacolele care îți barează calea, dar nu uita să scrutezi și malul, unde apa poate fi mai liniștită, sau unde există bulboane pe partea dinspre aval a unei pietre ori a unui cot al râului.

În timp ce curentul te poartă spre ape mai liniștite, pedalează cu brațele și dă din picioare ca să cârmești spre mal. Când ajungi aproape, întoarce-te pe burtă și înoată contra curentului într-un unghi de 45 de grade, manevră care te va aduce la mal.

Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; şi râurile nu te vor îneca. – Isaia 43, 2

În Biblie apele simbolizează mulţimi de oamenii, iar această făgăduinţă te asigură că Dumnezeu va fi cu tine oricât de mare va fi mulţimea de oameni care te înconjoară – vrei să Îl iei pe Dumnezeu şi azi în activităţile tale?

Gusti Angheluta – Director Exploratori, Conferinta Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video