Fără recunoștință

  Ce aș mai fi putut face viei Mele și nu i-am făcut? – Isaia 5:4

  Ai uitat să spui „mulțumesc” vreodată? Poate nu ți se pare un lucru chiar atât de important. Până la urmă este doar un cuvânt! Am citit de curând una dintre cele mai mișcătoare istorii. În toamna lui 1860 vasul Lady Elgin cu peste 300 de pasageri naviga pe lacul Michigan. La ora 2 dimineața s-a izbit de vasul Augusta. În scurt timp după coliziune Lady Elgin a început să se scufunde. Cabina de lemn s-a desprins și pentru o vreme a plutit oferind celor care nu s-au înecat o platformă pe care să stea. Dar după scurt timp s-a dezintegrat în bucățele iar oamenii au ajuns în apa rece. Aproape toți cei 300 de pasageri au murit. În urma acestei tragedii s-a remarcat un erou pe nume Edward Spencer. Era student dar în același timp un foarte bun înotător. A reușit să salveze 17 persoane după care a căzut din cauza rănilor și frigului. Când s-a trezit a avut o singură întrebare: „Am făcut oare tot ce am putut mai bine?” Recuperarea a fost grea și parțială. A rămas într-un scaun cu rotile și cu o traumă adâncă în urma scenelor văzute. A încercat să continue studiile dar nu a mai putut. Un erou adevărat, nu? Știi ce e dramatic în istoria acestui om al sacrificiului? Nici o persoană dintre cele 17 pe care le-a salvat nu a venit să îi mulțumească! Trist, nu?

  Dar și mai trist este să vezi că sunt atât de mulți oameni care nu sunt recunoscători lui Dumnezeu pentru sacrificiul pe care L-a făcut pe cruce! Vreau să te întrebi astăzi la fel ca Edward: am făcut oare ce am putut mai bine pentru Dumnezeu? Dumnezeu cu siguranță a făcut totul pentru tine! Mulțumește-i astăzi lui Dumnezeu pentru iubirea Lui oferindu-i inima ta întreagă!

  Dorgo Adrian – Director Exploratori, Conferinta Transilvania Nord

  Fără recunoștință - 2018. Ce aș mai fi putut face viei Mele și nu i-am făcut? – Isaia 5:4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...