A cugeta la El

  Studiul și rugăciunea sunt foarte importante în relația noastră cu Dumnezeu, dar un lucru la fel de important este de a ne gândi la faptele pe care le-a făcut Dumnezeu pentru noi, adică a medita la măreţia Lui.
  Oamenii întâlniți în Scriptură sunt surprinşi deseori meditând. Într-o seară „Isaac ieşise să cugete în taină pe câmp”… (Genesa 24:63); David spune „mi-aduc aminte de Tine în aşternutul meu, şi când mă gândesc la Tine în timpul priveghiurilor nopţii.” (Psalmul 63:6). Isus avea obiceiul de a se retrage în locuri singuratice pentru a petrece momente în rugăciune și meditație. Isus îşi petrecea aceste momente gândindu-se la îndeplinirea planului de a mântui neamul omenesc, fiind într-o comuniune continuă cu Tatăl.

  În momentele noastre de singurătate putem petrece un timp special meditând la ceea ce a făcut Dumnezeu pentru noi. În timp ce ne plimbăm neînsoțiți, sau în orice moment în care suntem singuri putem privi dincolo de ceea ce vedem cu ochii fizici, deschizând ochii care au capacitatea să Îl întrezărească pe Cel Nevăzut.

  Seara înainte de a merge la culcare putem să ne petrecem câteva momente privind cerul înstelat care vorbește despre nemărginita Lui măreție. Dar subiectul cel mai sublim la care putem medita noi, oamenii este marele dar de la Golgota. Aici are loc întâlnirea dintre om și dragostea fără de margini a lui Dumnezeu.

  Ia-ți timp în fiecare zi pentru a te înălța cu mintea ta spre cele mai înalte zări, meditează la lucrările pline de dragoste pe care El le-a făcut pentru tine, meditează la caracterul Lui, astfel te vei asemăna tot mai mult cu El.

  Benone Pisuc, pastor, Transilvania Sud

  A cugeta la El - 2018. În momentele noastre de singurătate putem petrece un timp special meditând la ceea ce a făcut Dumnezeu pentru noi. În timp ce ne plimbăm neînsoțiți, sau în orice moment în care suntem singuri putem privi dincolo de ceea ce vedem cu ochii fizici, deschizând ochii care au capacitatea să Îl întrezărească pe Cel Nevăzut.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...