A cugeta la El

Studiul și rugăciunea sunt foarte importante în relația noastră cu Dumnezeu, dar un lucru la fel de important este de a ne gândi la faptele pe care le-a făcut Dumnezeu pentru noi, adică a medita la măreţia Lui.
Oamenii întâlniți în Scriptură sunt surprinşi deseori meditând. Într-o seară „Isaac ieşise să cugete în taină pe câmp”… (Genesa 24:63); David spune „mi-aduc aminte de Tine în aşternutul meu, şi când mă gândesc la Tine în timpul priveghiurilor nopţii.” (Psalmul 63:6). Isus avea obiceiul de a se retrage în locuri singuratice pentru a petrece momente în rugăciune și meditație. Isus îşi petrecea aceste momente gândindu-se la îndeplinirea planului de a mântui neamul omenesc, fiind într-o comuniune continuă cu Tatăl.

În momentele noastre de singurătate putem petrece un timp special meditând la ceea ce a făcut Dumnezeu pentru noi. În timp ce ne plimbăm neînsoțiți, sau în orice moment în care suntem singuri putem privi dincolo de ceea ce vedem cu ochii fizici, deschizând ochii care au capacitatea să Îl întrezărească pe Cel Nevăzut.

De același autor

Oraș liber

Dragoste sau dreptate?

Seara înainte de a merge la culcare putem să ne petrecem câteva momente privind cerul înstelat care vorbește despre nemărginita Lui măreție. Dar subiectul cel mai sublim la care putem medita noi, oamenii este marele dar de la Golgota. Aici are loc întâlnirea dintre om și dragostea fără de margini a lui Dumnezeu.

Ia-ți timp în fiecare zi pentru a te înălța cu mintea ta spre cele mai înalte zări, meditează la lucrările pline de dragoste pe care El le-a făcut pentru tine, meditează la caracterul Lui, astfel te vei asemăna tot mai mult cu El.

Benone Pisuc, pastor, Transilvania Sud

Comentariile sunt închise

A cugeta la El 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.