Strategie de luptă

„Nimeni nu este ca Dumnezeul lui Israel, El trece pe ceruri ca să-ți vină în ajutor, trece cu măreție pe nori. Dumnezeul cel veșnic este un loc de adăpost Și sub brațele Lui cele veșnice este un loc de scăpare. El a izgonit pe vrăjmaș dinaintea ta. Și a zis: ‘Nimicește-l.’” Deuteronom 33:26-27

Fiecare răsturnare de situație într-un război a avut la bază un om cu viziune și un eveniment neproiectat. Pe 15 noiembrie 1864 în timpul Războiului Civil American, generalul unionist William Tecumseh Sherman și-a început Marșul spre Mare, în care a distrus infrastructura și orașele confederației între Atlanta și Savannah, Georgia. William Sherman a fost un ofițer, om de afaceri, profesor și scriitor american. A servit ca general în armata unionistă în timpul războiului civil american (1861–1865), pentru care a fost apreciat ca un comandant și strateg militar remarcabil, dar a fost și criticat pentru duritatea sa și pentru aplicarea politicii pământului pârjolit în cadrul războiului total împotriva Statelor Confederate ale Americii din sud. Istoricul militar Basil Liddell Hart a spus despre Sherman ca a fost „primul general modern”. Despre otrăvirea fântânilor și pârjolirea câmpului și satelor avem multe exemple în istoria noastră. Era o strategie care nu lăsa adversarului nici o altă resursă decât cele pe care le aducea cu el. În plus, era și un factor puternic descurajant prin ororile pe care ar fi în stare să le săvârșească.

Aceasta ar trebui să fie și strategia noastră de luptă cu păcatul. Nu lăsa nici o speranță pentru păcat. Nici o breșă prin care să se strecoare din nou în viața ta. Elimină-l fără nici un regret. Posibilele beneficii poartă în ele otravă. Fii categoric cu păcatul nu-l dezmierda și nu-ți fie milă de el. Dumnezeu te poate elibera de orice păcat numai dacă l-ai părăsit definitiv.

Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferinta Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video