2 sau 3

  „Căci acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.” Matei 18, 20

  Există o regulă a drumeţiei: niciodată singur, cel puţin doi sau trei.

  Fie că ești pe drumuri montane sau pur și simplu pe drumul vieții, sunt multe motivaţii ale necesităţii aplicării acestei reguli.

  De pildă atunci când unul dintre colegi se accidentează, poate fi transportat de ceilalţi doi. În cazul în care accidentatul nu este deplasabil: unul rămâne cu victima, iar cel de-al treilea merge după ajutor.

  De obicei vrei să ajungi primul pe un vârf, dar atunci când te rătăceşti de grup rişti să intri în panică şi uiţi de împlinirea drumeţiei. Acesta este un motiv bun să mergem împreună cu cel puţin alţi doi colegi de grupă dacă nu chiar cu toţi; fiecare are abilităţi şi cunoştinţe diferite, iar împreună vă puteţi completa.

  Atunci când ești într-un grup așa de mic ești mai în siguranță și poți să fi evitat de multe pericole.

  Familia este o astfel de „formaţie” în care fiecare are responsabilităţi diferite şi fiecare îşi respectă rolul, împărtăşind celorlalţi emoţiile şi problemele întâmpinate. Într-o astfel de organizare se pot rezolva multe din obstacolele ce intervin.

  Cel mai însemnat aspect al acestei formații de minim doi sau trei, este ocazia de rugăciune. În grupul acesta mic îți poți spune motivele de rugăciune. În plus dacă rugăciunea este după voia lui Dumnezeu vei avea asigurarea că Dumnezeu va fi în mijlocul vostru; El va răspunde la rugăciuni cum știe că este mai bine pentru tine.

  Aplicaţie: caută azi două sau trei persoane şi rugaţi-vă pentru nevoile fiecăruia.

  Gusti Angheluta – Director Exploratori, Conferinta Oltenia

  2 sau 3 - 2018. „Căci acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.” Matei 18, 20
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...