Oraș liber

Matei 23:37 „Ierusalime, Ierusalime, care omori pe proroci și ucizi cu pietre pe cei trimiși la tine! De câte ori am vrut să strâng pe copiii tăi cum își strânge găina puii sub aripi, și n-ați vrut!”

Unul din cele mai fascinante orașe este Ierusalimul. În perioada biblică era un simbol al națiunii iudaice și un motiv de mândrie. Istoria lui însă este foarte tulburătoare. Pentru că l-au uitat pe Dumnezeu care le dăduse acest oraș la păcii și prosperității de mai multe ori locuitorii lui au fost luați robi și duși departe. De mai multe ori orașul a fost distrus până la temelii. Ultima dată după cuvintele Mântuitorului din textul de mai sus. Sute de ani a fost paragină și moloz. Oricât și-ar fi regretat păcatul ruinele orașului vorbeau despre necredincioșia lor.

Ierusalimul a ajuns obiect de dispută internațională iar pe data de 29 Noiembrie 1947, Adunarea Generală a ONU a hotărât împărțirea Palestinei în două state, israelit și arab. Ierusalimul a fost proclamat oraș liber, sub administrația ONU. Acest eveniment ar fi trebuit să asigure pacea și buna conviețuire. Numai că în orașul păcii și astăzi se aud zgomote ale războiului. Libertatea Ierusalimului nu va putea fi garantata de nici o autoritate atâta timp cât Dumnezeu este alungat sistematic de acolo. În numele Lui se comit crime și nedreptăți.

Caută și azi pacea și libertatea pe care le poți găsi numai alături de Dumnezeu.

Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferinta Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video