Despre iubirea Lui

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu toată puterea ta. (Deuteronom 6:5)

  A iubi pare cel mai simplu lucru, pentru că auzim cuvântul iubire de multe ori pe zi. Iubim persoane, iubim lucruri, iubim poziții în societate, iubim realizări artistice și așa mai departe. A iubi înseamnă ceva diferit pentru fiecare om. Noi oamenii iubim dar în mod limitat și determinați de anumite condiții: ne iubim părinții dacă sunt înțelegători; îi iubim pe colegii și prietenii noștri dacă ne ajută; îi iubim pe partenerii noștri de viață dacă ne iubesc și ei la rândul lor. Spre deosebire de noi, Dumnezeu ne iubește necondiționat, indiferent de iubirea noastră. ”El ne-a iubit încă din momentul când noi Îi eram dușmani”. Atât de mult ne-a iubit încât Și-a dat viața pentru noi.
  Dacă noi îi iubim pe ceilalți în mod limitat, El ne poate iubi cu ”o iubire veșnică”. Deși nu suntem atotputernici Îl putem iubi și noi în totalitate, fără să Îl așezăm pe El alături de alte lucruri îndrăgite. Dacă simțim că puterea noastră de a iubi este mică, Îl putem ruga pe Dumnezeu să ne ajute, iar El va face acest lucru. În concluzie: iubirea este un act care ține de voința noastră; dacă alegem să Îl iubim, El va putea să ne ajute și vom iubi cu toată inima noastră.

  Daniel Chirileanu, Director de Tineret, Uniunea Română

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...