Despre iubirea Lui

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu toată puterea ta. (Deuteronom 6:5)

  A iubi pare cel mai simplu lucru, pentru că auzim cuvântul iubire de multe ori pe zi. Iubim persoane, iubim lucruri, iubim poziții în societate, iubim realizări artistice și așa mai departe. A iubi înseamnă ceva diferit pentru fiecare om. Noi oamenii iubim dar în mod limitat și determinați de anumite condiții: ne iubim părinții dacă sunt înțelegători; îi iubim pe colegii și prietenii noștri dacă ne ajută; îi iubim pe partenerii noștri de viață dacă ne iubesc și ei la rândul lor. Spre deosebire de noi, Dumnezeu ne iubește necondiționat, indiferent de iubirea noastră. ”El ne-a iubit încă din momentul când noi Îi eram dușmani”. Atât de mult ne-a iubit încât Și-a dat viața pentru noi.
  Dacă noi îi iubim pe ceilalți în mod limitat, El ne poate iubi cu ”o iubire veșnică”. Deși nu suntem atotputernici Îl putem iubi și noi în totalitate, fără să Îl așezăm pe El alături de alte lucruri îndrăgite. Dacă simțim că puterea noastră de a iubi este mică, Îl putem ruga pe Dumnezeu să ne ajute, iar El va face acest lucru. În concluzie: iubirea este un act care ține de voința noastră; dacă alegem să Îl iubim, El va putea să ne ajute și vom iubi cu toată inima noastră.

  Daniel Chirileanu, Director de Tineret, Uniunea Română

  Despre iubirea Lui - 2019. Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu toată puterea ta. (Deuteronom 6:5)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...