Iubește cu toată inima

Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu toată puterea ta. (Deuteronom 6:5)

Până nu de mult (câteva decenii în urmă) în Papua Noua Guinee puteai găsi triburi de canibali.  Uneori triburile acestea exersau anumite ritualuri, cântece și dansuri, culminate cu ceea ce se numeau “cântece criminale”. În timpul acestor cântece ei strigau înaintea dumnezeului numele celor pe care doreau să îi omoare.  
Odată ce aceste triburi au devenit creștine, ele au pastrat o parte din obiceiurile lor printre care  și cântecele acestea.  Acum însă ei nu mai strigă numele persoanelor pe care le urăsc, ci păcatele pe care le urăsc, cerându-I lui Dumneze să le distrugă.  Au înțeles că a-L iubi pe Dumnezeu cu toată inima lor înseamnă a recunoaște păcatul ca pe un dușman, și au ales să nu îi dea voie să ocupe nici un loc în inima lor.

Nu îți dorești ca anul acesta să fie un an în care să-L iubești pe Dumnezeu cu toată inima ta? Dacă da, spune-I și cere-I să îți ofere biruința asupra oricărui păcat care își dorește să îți ocupe inima.

Benjamin Stan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video