Recunoaște-L în toate

  Tu, Doamne, numai Tu, ai făcut cerurile, cerurile cerurilor și toată oștirea lor, și pământul cu tot ce este pe el, mările cu tot ce cuprind ele. Tu dai viață tuturor acestor lucruri, și oștirea cerurilor se închină înaintea Ta. (Neemia 9:6)

  În trecut, soarele, luna și stelele se mișcau, iar pământul stătea pe loc. 
  Așa se credea. Dar și pământul se mișcă. Toate sunt în mișcare, la fel și noi. Dacă ne mișcăm, ne și consumăm: mâncare, apă, sucuri, calorii, bani, lucruri. De unde vin toate? De la părinți. Îmi amintesc că o familie stătea acasă pe o canapea: prâslea asculta muzică pe iPod. Sora lui vorbea la iPhone. Iar fratele cel mai mare citea pe un iPad. În fine, tata și mama stăteau și se uitau la ei, gândind: iPaid („I paid”, adică „eu am plătit pentru astea”)!

  Dumnezeu a făcut cerurile de o infinitate de necuprins! Minunat este și că El încă le susține ca să continue să existe. Omul firește că se gândește așa: toate or fi apărut cândva, dar ce mă interesează e că se susțin singure. Dar Biblia spune că toate au fost făcute din nimic, și ca ele să continue e nevoie de fix aceeași putere! Aceasta se mai numește și creație continuă. 

  Pe Dumnezeu Îl costă toate acestea pentru că ne susține pe toți în viață. Și a plătit totul în avans când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Viața costă. Pe tine te costă ceva? Un mulțumesc și o mână de ajutor. Oferă-le astăzi!

  Florian Șerban, instructor exploratori, pastor Conferința Muntenia

  Recunoaște-L în toate - 2019. Tu, Doamne, numai Tu, ai făcut cerurile, cerurile cerurilor și toată oștirea lor, și pământul cu tot ce este pe el, mările cu tot ce cuprind ele. Tu dai viață tuturor acestor lucruri, și oștirea cerurilor se închină înaintea Ta. (Neemia 9:6)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...