Încrede-te în El

Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările. (Proverbe 3:5-6)

Într-o zi, un tânăr pe nume David, pășea pe câmpul de luptă, având în mână o praștie și 5 pietricele. Înţelepciunea lumii spunea că ar trebui să fie înarmat: coif, sabie, suliță, platoșă. Totuși a biruit.
Într-o altă zi, un popor dorește sa cucerească o cetate într-un mod straniu: dându-i ocol timp de 7 zile. Înţelepciune lumii spunea că trebuie să pornească un război armat. Totuși au fost cuceritori.

Altă dată, un om pe nume Noe s-a apucat să construiască o corabie pe uscat, spunând că va veni potopul. Înţelepciunea oamenilor spunea că nu este posibil, căci nu plouase niciodată. Totuși corabia a plutit.

Ce au în comun toate aceste întâmplări? 

Uneori, a te încrede în Dumnezeu sau în Cuvântul Său presupune să dai înţelepciunea lumii la o parte, iar aceasta poate părea ridicol, ilogic, nerațional .  

Toți aceștia s-au încrezut în Dumnezeu și în Cuvântul Său mai mult decât în înţelepciunea lor sau a contemporanilor lor, chiar cu riscul de a fi priviți ca ciudați. Rezultatul: toți au avut succes, și credința le-a fost răsplătită.

Te provoc ca de azi înainte sa te încrezi în Domnul din toată inima ta, orice ar spune înțelepciunea ta sau a celorlalți, și cărarea ta va fi netezită!

Beni Ţepuş, conducător club explo, Alexandria 1

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video