Încrede-te în El

Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările. (Proverbe 3:5-6)

Într-o zi, un tânăr pe nume David, pășea pe câmpul de luptă, având în mână o praștie și 5 pietricele. Înţelepciunea lumii spunea că ar trebui să fie înarmat: coif, sabie, suliță, platoșă. Totuși a biruit.
Într-o altă zi, un popor dorește sa cucerească o cetate într-un mod straniu: dându-i ocol timp de 7 zile. Înţelepciune lumii spunea că trebuie să pornească un război armat. Totuși au fost cuceritori.

Altă dată, un om pe nume Noe s-a apucat să construiască o corabie pe uscat, spunând că va veni potopul. Înţelepciunea oamenilor spunea că nu este posibil, căci nu plouase niciodată. Totuși corabia a plutit.

Ce au în comun toate aceste întâmplări? 

De același autor

Socoteala iubirii

Atât…

Uneori, a te încrede în Dumnezeu sau în Cuvântul Său presupune să dai înţelepciunea lumii la o parte, iar aceasta poate părea ridicol, ilogic, nerațional .  

Toți aceștia s-au încrezut în Dumnezeu și în Cuvântul Său mai mult decât în înţelepciunea lor sau a contemporanilor lor, chiar cu riscul de a fi priviți ca ciudați. Rezultatul: toți au avut succes, și credința le-a fost răsplătită.

Te provoc ca de azi înainte sa te încrezi în Domnul din toată inima ta, orice ar spune înțelepciunea ta sau a celorlalți, și cărarea ta va fi netezită!

Beni Ţepuş, conducător club explo, Alexandria 1

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Încrede-te în El - 2019.  Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta!  Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările. (Proverbe 3:5-6) pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.