Jocul increderii

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările. (Proverbe 3:5-6)

  Am citit de curând o întâmplare adevărată despre un antreprenor care se grăbea la o întalnire de afaceri și în timp ce își repeta discursul în mintea lui, a fost nevoit să oprească la lumina roșie a semaforului ăntr-o intersecție foarte aglomerată. Atenția i-a fost atrasă de un cuplu de tineri orbi, care traversau intersecția printre mașinile care claxonau din toate parțile, ținandu-se unul de altul. Bărbatul ține de mana un baiețel, în timp ce mama străngea la piept un bebeluș. Fiecare avea un băt alb, cu care pipăiau în fața lor încercand să treacă de obstacole. În loc să o ia pe zebră, ei au luat-o pe diagonală chiar spre mijlocul intersecției, fără să-și dea seama de pericolul în care se aflau. Povestitorului îi era teama deoarece nu știa dacă ceilalți soferi își dau seama de ce se întamplă. În timp ce privea din locul din care trebuia să pornească în curând și-a dat seama că se petrece un miracol. În acel moment toate mașinile s-au oprit, nimeni nu a strigat sau claxonat, iar timpul părea că s-a oprit din loc. Atenția tuturor era atrasă de cuplul care traversa. La un moment dat unul dintre șoferii aflați în traffic a reacționat scoțând capul pe fereastră și încercând sâ îi ghideze strigând: “luați-o la dreapta” iar alții i s-au alăturat încercând să-i ghideze strigându-le în cor direcția de urmat. Având încedere în strigătele șoferilor îngrijorați au reuțit să ajungă pe partea cealaltă a străzii. Când au urcat pe trotuar se țineau tot de braț iar expresia chipului lor emana liniște.  Fără panică sau îndoială ei au mers înainte până și-au atins ținta neștiind pericolele care îi pasc.  Obstacolele lor au fost 8 rânduri de mașini care se pregăteau să vină spre ei. 
  Din povestirea aceasta am învățat cât de des uităm să apreciem darurile cu care am fost înzestrați, să ne uitam în jur și să ajutăm pe cei aflați în nevoie, să cred că Dumnezeu în ciuda problemelor care vin și incearcă să mă doboare El găsește o cale să mă conducă și chiar dacă uneori nu voi vedea drumul El îmi va trimite persoanele potrivite care să mă îndrume spre casă. Trebuie doar să asculți vocea Lui care îți va spune încotro să o apuci. “Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările”. Proverbe 3: 5-6

  Szasz-Gerocs Gertrud Laura,
  Coordonator Exploratori Cluj-Napoca

  Jocul increderii - 2019. Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările. (Proverbe 3:5-6)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...