Liber la drum

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările. (Proverbe 3:5-6)

  Mulţi dintre noi vedem în fiecare zi cel puţin un semafor. Pentru pietoni sau şoferi, culoarea verde a semaforului reprezintă asigurarea că pot merge fără să fie stânjeniţi în niciun fel de ceilalti. Cu câţiva ani în urmă am descoperit că semafoarele din Olanda au trei temporizări: pentru şoferi, pentru pietoni şi pentru biciclişti. Atunci când una dintre aceste categorii trecea, celelalte două se opreau. Ar fi foarte interesant dacă atunci când trebuie să facem alegeri importante sau să luăm decizii care ne pot afecta toată viaţa, am putea vedea un semafor care să ne spună ce trebuie să facem. Dumnezeu ne-a lăsat posibilitatea de a alege pe baza înţelepciunii noastre, dar uneori această înţelepciune nu este suficientă. Este nevoie de Cineva care să vadă de la început până la sfârşit firul vieţii noastre şi care ştie când trebuie să fie verde şi când trebuie să fie roşu. Dacă vom avea încredere în El, Dumnezeu poate netezi cărările noastre ajutându-ne să luăm deciziile corecte. Dacă vom avea încredere în înţelepciunea Sa, Dumnezeu nu ne va dezamăgi niciodată. Domnul să te călăuzească în această zi!

  Dorin Cristea, director de Tineret, Conferința Moldova

  Liber la drum - 2019. Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările. (Proverbe 3:5-6)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...