Liber la drum

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările. (Proverbe 3:5-6)

  Mulţi dintre noi vedem în fiecare zi cel puţin un semafor. Pentru pietoni sau şoferi, culoarea verde a semaforului reprezintă asigurarea că pot merge fără să fie stânjeniţi în niciun fel de ceilalti. Cu câţiva ani în urmă am descoperit că semafoarele din Olanda au trei temporizări: pentru şoferi, pentru pietoni şi pentru biciclişti. Atunci când una dintre aceste categorii trecea, celelalte două se opreau. Ar fi foarte interesant dacă atunci când trebuie să facem alegeri importante sau să luăm decizii care ne pot afecta toată viaţa, am putea vedea un semafor care să ne spună ce trebuie să facem. Dumnezeu ne-a lăsat posibilitatea de a alege pe baza înţelepciunii noastre, dar uneori această înţelepciune nu este suficientă. Este nevoie de Cineva care să vadă de la început până la sfârşit firul vieţii noastre şi care ştie când trebuie să fie verde şi când trebuie să fie roşu. Dacă vom avea încredere în El, Dumnezeu poate netezi cărările noastre ajutându-ne să luăm deciziile corecte. Dacă vom avea încredere în înţelepciunea Sa, Dumnezeu nu ne va dezamăgi niciodată. Domnul să te călăuzească în această zi!

  Dorin Cristea, director de Tineret, Conferința Moldova

  Liber la drum - 2019. Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările. (Proverbe 3:5-6)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...