Important este să te ridici

Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările. (Proverbe 3:5-6)

Când Jim Stovall a aflat că își va pierde progresiv vederea a fost devastat.  Avea doar 17 ani.  Totuși Jim nu s-a resemnat.  Terminând liceul, s-a înscris la facultate.  Mai mult decât orice altceva își dorea să lucreze pentru sine.  Dorea să își modeleze singur viața și cariera. 
Ziua în care însă și-a pierdut total vederea, a fost însă groaznică pentru el.  Simțea că nu poate merge mai departe.  În cartea sa, “You Don’t Have to Be Blind to See” (Nu trebuie să fii orb pentru a vedea), el spune: “Nu doream nimic altceva decât să mă așez în fotoliul meu preferat din sufragerie, și să ascult muzică”.  Însă tot atunci s-a ancorat și mai puternic în credința lui, și atunci, spune el: “Dumnezeu mi-a deschis ochii inimii spre o nouă idee… televiziunea”.

A fondat Narrative Television Network (Rețeaua de Televiziune Narativă), pentru a-i ajuta pe nevăzători să înțeleagă mai bine ce se întâmplă. NTN adaugă o coloană sonoră mai descriptivă pentru ca cei nevăzători să “vadă” emisiunea.  

Jim a înțeles că încercările vieții nu au scopul de a ne dărâma, ci de a ne ajuta să înțelegem că avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu pentru a merge mai departe. Încrede-te și tu în Dumnezeu la fiecare pas.

Benjamin Stan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video