Credincioși până la sfârșit

Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii cari știți că veți primi dela Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hristos. (Coloseni 3:23-24)

Era un om care muncise mulți ani la o firmă de construcții. Construise multe case, dar el locuia într-un cămin sărăcăcios.  Niciodată nu a reușit să adune suficienți bani pentru a-și construi o casă mai bună. Pentru că îmbătrânise și munca era grea, șeful lui i-a cerut să mai construiască o ultimă casă, urmând să seodihneaacă după munca sa. Însă în mintea omului nostru s-au strecurat intenții mai puțin corecte. S-a gândit ca aceasta e ultima șansă, când ar putea să își amenajeze căsuța lui, în care avea să își petreacă ultimii ani din viață. Așa că începu construcția casei, dar folosi materiale de slabă calitate și cu banii rămași își cumpăra materiale cu care să își amenajeze căsuța lui.
Când casa a fost ridicată, a aflat că aceasta era un cadou din partea firmei pentru munca sa devotată. Casa arăta bine, dar el știa că nu e rezistentă. Îi părea rău că a făcut acel compromis și că nu a fost corect. Acum el era cel care suferea. Atunci și-a amintit sfatul dat de apostolul Pavel, în Coloseni 3:23-24:

„Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care știți că veți primi de la Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hristos.” 

Să fim acei tineri, care prin viața noastră, să îi aducem onoare Tatălui ceresc, până la sfârșit!

Emanuel Rusu
Coordonator Explo Bistrița-Năsăud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video