Sută la sută

  Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii cari știți că veți primi dela Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hristos. (Coloseni 3:23-24)

  „Orice faceți”: de sus, de la „centrală”, de la rațiune, de la gânduri. Continuând apoi cu vederea, așa supranumitul simț principal al omului.
  Coborând apoi puțin mai jos, la năsuc, simțul olfactiv.

  Mergând apoi la extremitățile capului, la cele două urechi.

  Coborând la cea care duce pe cei mai mult în păcat cu vorba și cu gustul, gura noastră și la mâini, cu simțul lor tactil, cu ceea ce aveți în centrul organismului, inima voastră, ceea ce iubim, pe cine iubim.

  „Orice faceți”: Fiincă suntem preadolescenți și adolescenți avem organe sexuale în dezvoltare care trebuiesc educate și stăpânite.

  Picioarele noastre în final ne duc acolo în funcție de ce gândim, la ce ne uităm, mirosim, auzim, pipăim, iubim și ne dorim…

  „Să faceți din toată inima”: păi dacă faci ceva cu doar 90% din inimă slujești deja la doi stăpâni, e adevărat procentual diferențiat! Fă ceea ce este bine fără rezerve astăzi, nelimitat, necondiționat, „din toată inima ta”. Și nu doar atât ci:

  Ca pentru Domnul: nu ca pentru oameni. Ca pentru Cel ce s-a jertfit în locul tău pe cruce, ca pentru cel ce ți-a oferit în dar aceste simțuri pentru a le folosi spre binele tău, spre fericirea ta și slava Sa, nu pentru a risipi bunătatea Sa, dragostea Sa.

   Oricând povestea vieții fiecăruia dintre noi se poate încheia. Mai brusc sau mai lin. Să nu lăsăm brațe nemângâiate cu mâinile lui Dumnezeu, obraji nesărutați cu sărutare cerească, și inimi nealinate cu iubire divină. Prețuiește viața suflet drag cu prețul sângelui de pe calvar, „Hristos în voi nădejdea slavei!”. Amin

  Daniel Glodeanu, instructor exploratori, pastor Conferința Muntenia

  Sută la sută - 2019. Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii cari știți că veți primi dela Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hristos. (Coloseni 3:23-24)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...