Sută la sută

  Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii cari știți că veți primi dela Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hristos. (Coloseni 3:23-24)

  „Orice faceți”: de sus, de la „centrală”, de la rațiune, de la gânduri. Continuând apoi cu vederea, așa supranumitul simț principal al omului.
  Coborând apoi puțin mai jos, la năsuc, simțul olfactiv.

  Mergând apoi la extremitățile capului, la cele două urechi.

  Coborând la cea care duce pe cei mai mult în păcat cu vorba și cu gustul, gura noastră și la mâini, cu simțul lor tactil, cu ceea ce aveți în centrul organismului, inima voastră, ceea ce iubim, pe cine iubim.

  „Orice faceți”: Fiincă suntem preadolescenți și adolescenți avem organe sexuale în dezvoltare care trebuiesc educate și stăpânite.

  Picioarele noastre în final ne duc acolo în funcție de ce gândim, la ce ne uităm, mirosim, auzim, pipăim, iubim și ne dorim…

  „Să faceți din toată inima”: păi dacă faci ceva cu doar 90% din inimă slujești deja la doi stăpâni, e adevărat procentual diferențiat! Fă ceea ce este bine fără rezerve astăzi, nelimitat, necondiționat, „din toată inima ta”. Și nu doar atât ci:

  Ca pentru Domnul: nu ca pentru oameni. Ca pentru Cel ce s-a jertfit în locul tău pe cruce, ca pentru cel ce ți-a oferit în dar aceste simțuri pentru a le folosi spre binele tău, spre fericirea ta și slava Sa, nu pentru a risipi bunătatea Sa, dragostea Sa.

   Oricând povestea vieții fiecăruia dintre noi se poate încheia. Mai brusc sau mai lin. Să nu lăsăm brațe nemângâiate cu mâinile lui Dumnezeu, obraji nesărutați cu sărutare cerească, și inimi nealinate cu iubire divină. Prețuiește viața suflet drag cu prețul sângelui de pe calvar, „Hristos în voi nădejdea slavei!”. Amin

  Daniel Glodeanu, instructor exploratori, pastor Conferința Muntenia

  Sută la sută - 2019. Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii cari știți că veți primi dela Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hristos. (Coloseni 3:23-24)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...