Care este motivația ta?

  Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii cari știți că veți primi dela Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hristos. (Coloseni 3:23-24)

  Nu îmi place să duc gunoiul, nu îmi place să mă trezesc devreme, nu îmi place să îmi pierd duminicile învățând, nu îmi place să curăț morcovi, nu îmi place să spăl pe jos, nu îmi place să citesc, nu îmi place aspir.. Sunt multe lucruri pe care nu îmi place să le fac, dar cu siguranță urăsc să spăl vasele. Și sunt nervoasă și aproape revoltată de câte ori cineva mă pune să fac unul dintre lucrurile de mai sus.
  Iar de cele mai multe ori, mama era cea care mă ruga să fac așa lucruri, care nu îmi fac plăcere. Și mult timp, nu am înțeles de ce. Eram furioasă pe ea de fiecare dată. Însă, am realizat faptul că în realitate, fiecare acțiune ducea în final la un lucru bun.

  Reușesc mereu să fac ce mi-am propus în zilele în care mă trezesc devreme, învățând duminici la rând, am avut doar de câștigat, mâncarea era mai bună cu morcovi și întotdeauna cu mult mai bine când este curat în casă.

  Însă, dacă nu aspir cum trebuie, sau nu curăț morcovii bine, tot eu voi avea de suferit. Și aici depinde doar de motivația pe care o am. Citesc doar de gura mamei sau citesc pentru mine?

  Dar unde îți găsești motivația? Mereu o vei găsi acolo unde investești mai mult. Dacă investești în relația ta cu Dumnezeu şi dacă înțelegi dragostea Sa pentru tine și o accepți, este foarte greu să nu o împarți mai departe. Și când iubești în acest fel, tot ceea ce faci are o calitate mai bună. Morcovii sunt curățați mai bine, duci gunoiul înainte să te roage mama și speli vasele atunci când este nevoie și poate chiar fredonând un cântec.

  Ciutan Iosana Miriam, Intructor exploratori, Tr.Sud

  Care este motivația ta? - 2019. Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii cari știți că veți primi dela Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hristos. (Coloseni 3:23-24)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...