Articolul precedentDina – mirajul cultural
  Articolul următorIacov – ceasul reformelor

  Important e să crești

  Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii cari știți că veți primi dela Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hristos. (Coloseni 3:23-24)

  Se spune că Thomas Edison, inventatorul de al cărui nume se leagă 1093 de brevete de invenții printre care și becul, și-a vândut dreptul asupra majorității invențiilor unor firme mari, având nevoie de bani pentru a-și ține atelierul deschis.  În timp, aceste firme au făcut mult mai mulți bani cu brevetele cumpărate decât inventatorul.  Întrebat ce părere are despre acest lucru, el a răspuns că nu este deranjat atâta timp cât el are fonduri pentru a inventa alte lucruri înaintea altora.
  Mai mult decât orice altceva, Edison își dorea să fie inventatorul numărul unu, fără concurență în cantitate și calitate. Astfel Edison a ajuns să fie cunoscut atât pentru efortul depus în lucrul său, cât și plăcerea pe care o avea de a lucra în atelierul său.  

  Visul său a fost realizat mai ales atunci când a pus bazele fabricii Menlo Park, o fabrică care se ocupa doar de inventarea lucrurilor noi.

  Istoria ne spune că au existat inventatori mai bogați decât Edison, dar nici unul mai entuziasmat de muncă și plin de succes.  Aproape că puteai spune că el, nu lucra pentru binele altora, ci pentru binele său.

  Te invit ca tot ce faci, să faci pentru creșterea ta, și mai ales pentru desăvârșirea caracterului tău.

  Benjamin Stan

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Un păcătos iertat

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Mai mult decât o paradă

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dacă ne mărturisim păcatele…

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...