Odihna e prețuită prin muncă

Dumnezeu a binecuvântat ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui, pe care o zidise și o făcuse. (Geneza 2:3)

Ce înseamnă că Dumnezeu s-a odihnit de toată lucrarea Lui? Înseamnă că era Dumnezeu obosit și s-a așezat să se odihnească  în ziua a șaptea pentru că avusese o săptămână foarte ocupată? 
Ar fi absurd să gândim în modul acesta. El nu se odihnește pentru că este obosit ci pentru că prețuiește părtășia. Dumnezeu s-a uitat la tot ce făcuse în cele șase zile, a văzut că erau foarte bune. 

El s-a odihnit pentru că lucrarea era completă. În mod unic, dintre toate zilele Creației, Dumnezeu a binecuvântat și a sfințit ziua a șaptea indicând astfel că ea îi aparține în mod aparte . Prin exemplul Său, El a prescris omului odihna în ziua a șaptea pentru ca în felul acesta omul să se poată bucura de prilejul de a reflecta iubirea și bunătatea Creatorului său și astfel să devină ca El. 

Ai vrea să experimentezi această odihnă?  În Evrei 4,10 El ne spune: ,,Fiindcă cine intră în odihna Lui se odihnește și el de lucrările Lui cum s-a odihnit Dumnezeu de lucrările Sale.”

Livia Petreacă, conducător club explo, Plosca nr.3

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video