Ziua preferată a Domnului

Dumnezeu a binecuvântat ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui, pe care o zidise și o făcuse. (Geneza 2:3)

Care este ziua ta favorită? Duminică, fiindcă nu este zi de şcoală? Ziua de luni, pentru că încă nu eşti obosit? Sau e marți, fiindcă ți-ai intrat deja în ritm? Miercuri, că e mijlocul săptămânii? Joi, fiindcă se apropie weekendul? Vineri, pentru că în sfârşit te poți elibera de poverile tale?
Ziua favorită a lui Dumnezeu este ziua de Sabat, fiindcă în această zi şi-a sfârşit lucrarea la creațiune şi i-a fost atât de importantă această zi, încât a sfințit-o şi a binecuvântat-o. Am putea spune că a şi pus-o deoparte, separând-o de celelalte zile.

Dumnezeu a realizat lucruri mărețe în fiecare dintre zilele precedente ale creațiunii. În spațiu au apărut corpurile cereşti, apele s-au erau pline de viețuitoare, păsările au populat cerul, animalele au umplut pământul şi prima pereche de oameni era acolo, în mijlocul lumii nou-create.

După programul intensiv de creațiune, care a durat şase zile, Dumnezeu şi-a dorit o zi în care să stea şi să se bucure de creația lui şi să poată să se bucure de tovărăşia omului creat după imaginea lui. De aceea ziua a şaptea a devenit ziua lui favorită.

Sabatul să fie şi ziua ta favorită. Pune timp deoparte şi stai în compania Creatorului tău.

Szabo Ernő, instructor exploratori, Trans. Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video