Legea Dragostei

  Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. (Galateni 5:22-23)

  Versurile unui cântec autohton spun astfel „Când vine vorba de jucat, sunt foarte ordonat”. Este nevoie de reguli precum ordinea chiar și în joacă? Adesea, copiii ar prefera să își lase jucăriile împrăștiate pâna data viitoare când se vor întoarce la ele, desi li s-a spus să nu mai facă asta, însă unii dintre ei vor descoperi aceasta doar când de exemplu, vor descoperi că unele dintre ele lăsate printre roțile mașinii tatălui au fost distruse. Uneori, unii copii răzvrătiți, care n-au înțeles importanța regulilor, aleg să plece de acasă, realizand însa la scurt timp faptul că nu doar acasă, ci atât pe stradă există unele reguli, poate chiar mai aspre decât acasă. 
  Atât în joacă, cât și în muncă este nevoie de niște legi precum ordinea și disciplina, pentru a te bucura de ceea ce faci. Dar există o lege mai presus de toate celelalte, care este legea dragostei. Când iubești, ești credincios în lucrurile mici și înțelegi că ai nevoie de autocontrol. Când iubești, ai pace și bunătate în suflet, și te porți cu răbdare și blândețe cu oamenii, căutând să faci bine. Atunci când îi iubești pe cei din jur, te poți bucura mai mult de viață, iar aceasta pare nu doar mai frumoasă, ci și mai ușoară.

  Vrei să experimentezi legea dragostei? Această lege L-a făcut pe Dumnezeul cerului să-L dea pe propriul Fiu ca jertfă în locul oamenilor dezordonați și fără reguli, iar acceptarea Sa te poate face ca dragostea să fie o roadă a Duhului Său.

  Silviu Dănăilă, instructor exploratori, pastor Conferința Muntenia

  Legea Dragostei - 2019. Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. (Galateni 5:22-23)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...