Legea Dragostei

  Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. (Galateni 5:22-23)

  Versurile unui cântec autohton spun astfel „Când vine vorba de jucat, sunt foarte ordonat”. Este nevoie de reguli precum ordinea chiar și în joacă? Adesea, copiii ar prefera să își lase jucăriile împrăștiate pâna data viitoare când se vor întoarce la ele, desi li s-a spus să nu mai facă asta, însă unii dintre ei vor descoperi aceasta doar când de exemplu, vor descoperi că unele dintre ele lăsate printre roțile mașinii tatălui au fost distruse. Uneori, unii copii răzvrătiți, care n-au înțeles importanța regulilor, aleg să plece de acasă, realizand însa la scurt timp faptul că nu doar acasă, ci atât pe stradă există unele reguli, poate chiar mai aspre decât acasă. 
  Atât în joacă, cât și în muncă este nevoie de niște legi precum ordinea și disciplina, pentru a te bucura de ceea ce faci. Dar există o lege mai presus de toate celelalte, care este legea dragostei. Când iubești, ești credincios în lucrurile mici și înțelegi că ai nevoie de autocontrol. Când iubești, ai pace și bunătate în suflet, și te porți cu răbdare și blândețe cu oamenii, căutând să faci bine. Atunci când îi iubești pe cei din jur, te poți bucura mai mult de viață, iar aceasta pare nu doar mai frumoasă, ci și mai ușoară.

  Vrei să experimentezi legea dragostei? Această lege L-a făcut pe Dumnezeul cerului să-L dea pe propriul Fiu ca jertfă în locul oamenilor dezordonați și fără reguli, iar acceptarea Sa te poate face ca dragostea să fie o roadă a Duhului Său.

  Silviu Dănăilă, instructor exploratori, pastor Conferința Muntenia

  Legea Dragostei - 2019. Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. (Galateni 5:22-23)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...