Cea mai frumoasă minune

Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. (Galateni 5:22-23)

Aceste caracteristici enumerate de apostolul Pavel la finalul epistolei către Galateni, puse în opoziție cu faptele firii pământești și generate de Duhul Sfânt ca un mănunchi unitar din care nu poate lipsi vreuna, stau la baza Legii divine, din ele generează Legea morală. Dacă Legea este oglinda faptelor noastre exterioare, roada Duhului este oglinda sufletului nostru, a interiorului. Iar transformarea pe care Dumnezeu dorește să o facă în noi pornește din interior spre exterior. ”Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor;” Ieremia 31, 33 
Credința creștină este mai mult decât un ritual sau o listă cu ce ai voie să faci și ce nu ai voie să faci. Viața creștinului este o trăire în și prin Duhul Sfânt. Ca oameni suntem impresionați de lucruri supranaturale și ne dorim să vedem puterea lui Dumnezeu. Dar cea mai mare și frumoasă minune este o ființă umană în caracterul căreia Duhul Sfânt a înrămat aceste calități supraomenești. 

De același autor

Socoteala iubirii

Atât…

Cugetă și meditează azi la lucrarea aceasta plină de farmec divin, pe care Duhul lui Dumnezeu vrea să o realizeze în viața ta, pentru a fi frumos deplin și împlinit cu propria ta viață, pentru a fi asemenea Lui.

Beniamin Sisu, pastor de tineret, Craiova-centru

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Cea mai frumoasă minune - 2019. Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. Îm pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.