Cum scoatem aerul din pahar

Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. (Galateni 5:22-23)

D.L. Moody vorbea unei audiențe numeroase. Spre finalul predicii a luat în mâna stângă un pahar și a întrebat audiența: „cum e posibil să scot afară tot aerul din acest pahar?”, cineva din sală a sugerat să folosească o pompă. Replica lui Moddy a fost că metoda aceasta va cauza spargerea paharului. După ce a ascultat mai multe sugestii a luat cu mâna dreaptă o sticlă cu apă și a turnat-o în pahar. „Aceasta este modalitatea prin care scoatem aerul din pahar”, a spus Moody. Apoi a început să explice că mulți oameni încearcă să scoată păcatul din ei prin diferite metode neproductive. 
Textul din Galateni ne oferă o listă cu nouă virtuți duhovnicești. Pintr-o analiză sinceră ne dăm seama fiecare ce ne lipsește mai mult, însă dacă ne dorim transformarea caracterului lumesc într-unul duhovnicesc avem nevoie să fim umpluți de Duhul Sfânt.

Marie Nicu, pastor, Transilvania de. Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video