Steagul

Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. (Galateni 5:22-23)

Pomii fructiferi şi viţa de vie depind de păsările care mănâncă fructele şi răspândesc seminţele. Pentru ca păsările să ştie că fructele sunt coapte, Dumnezeu a prevăzut majoritatea plantelor cu “steaguri” viu colorate pentru a invita clienţii înaripaţi să se ospăteze. De exemplu, căpşunele, stugurii, afinele, cireşele îşi schimbă culoarea din alb sau verde în roşu şi apoi de cele mai multe ori în albastru, purpuriu sau negru. Astfel, fructele servesc ele însele drept steaguri care vestesc vremea culesului. Tot la fel se întâmplă şi cu roadele spirituale ale Duhului. La început, atunci când Îl cunoaştem pe Dumnezeu, inima noastră este cultivată cu tot soiul de fructe care înfrumuseţează viaţa unui creştin. Rugăciunea şi umblarea cu Dumnezeu pot face aceste fructe să se dezvolte şi să ajungă la coacere, în timp ce nepăsarea şi neascultarea de Dumnezeu pot stagna procesul. Atunci când întâlneşti un om care în ciuda greutăţilor şi dificultăţilor rămâne calm şi încrezător, poţi să ştii că în viaţa lui pacea, bucuria şi răbdarea au ajuns la coacere. Astăzi este ocazia potrivită să laşi Duhul Domnului să-şi cultive roadele în viaţa ta!

Dorin Cristea, director de tineret, Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video