De pază

  Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona. (Matei 6:24)

  E vară; vezi cum până şi asfaltul de pe aleile și vegetația din curtea Universității îşi dau duhul. Eu, însă, privesc arşiţa din cabina de paznic unde aerul aproape condiționat mai domolește din toropeală. Sarcina mea e simplă: stau la intrare și verific tot ce intră și ce iese. Numai că cine să intre și să iasă pe o asemenea căldură? Așa că mi-am luat laptop-ul și în timp ce stăteam de pază m-am apucat să lucrez pe laptop la un fel de proiect fiindcă îmi spuneam eu: dacă tot e de stat, să fac un ban în plus lucrând și altceva suplimentar.
  Și ce să vezi: tiptil – tiptil, vreo trei – patru dulăi hoinari se sinchisesc să ne viziteze curtea Universității. Mă ridic de la pupitru, las laptopul pornit și mă reped să apăr curtea. Scap iute de ei nelăsându-i să intre în incintă, iar apoi mă întorc să-mi termin norma. Fiindcă nimic nu mișca pe-afară mă afund din nou în lucrul pe laptop uitând total de ce-i afară. Dulăii, insistenți, pe semne, și-au mai făcut curaj o dată. Stând cu ochii în laptop nu le-a fost greu deloc să intre liniștiți și să se perinde prin curtea largă. După o bucată de vreme îi zăresc, dar deja puseseră stăpânire pe curte. 

  Și dă-i și aleargă-i, strigă și fluieră-i. Dar chiar în acel moment, directorul Universității sosește la fața locului și întreabă: „Unde-ai fost, Daniele, de-au intrat pe poartă atâția câini?”

  „Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni”, spune Biblia, „căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ține la unul și va nesocoti pe celălalt.” Iar Isus repetă și accentuează: „Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona.” (Matei 6:24)

  Ah!!! Dacă aș fi slujit ca paznic atunci când eram în pază…

  Stăpân e peste toate Domnul. Dar alt stăpân șiret se-agită, însă tu alege bine!

  PENTRU DOMNUL?

  Gata oricând!

  Daniel Nițu, coordonator exploratori Zona Ialomița, pastor Conferința Muntenia

  De pază - 2019. Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona. (Matei 6:24)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...