De pază

  Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona. (Matei 6:24)

  E vară; vezi cum până şi asfaltul de pe aleile și vegetația din curtea Universității îşi dau duhul. Eu, însă, privesc arşiţa din cabina de paznic unde aerul aproape condiționat mai domolește din toropeală. Sarcina mea e simplă: stau la intrare și verific tot ce intră și ce iese. Numai că cine să intre și să iasă pe o asemenea căldură? Așa că mi-am luat laptop-ul și în timp ce stăteam de pază m-am apucat să lucrez pe laptop la un fel de proiect fiindcă îmi spuneam eu: dacă tot e de stat, să fac un ban în plus lucrând și altceva suplimentar.
  Și ce să vezi: tiptil – tiptil, vreo trei – patru dulăi hoinari se sinchisesc să ne viziteze curtea Universității. Mă ridic de la pupitru, las laptopul pornit și mă reped să apăr curtea. Scap iute de ei nelăsându-i să intre în incintă, iar apoi mă întorc să-mi termin norma. Fiindcă nimic nu mișca pe-afară mă afund din nou în lucrul pe laptop uitând total de ce-i afară. Dulăii, insistenți, pe semne, și-au mai făcut curaj o dată. Stând cu ochii în laptop nu le-a fost greu deloc să intre liniștiți și să se perinde prin curtea largă. După o bucată de vreme îi zăresc, dar deja puseseră stăpânire pe curte. 

  Și dă-i și aleargă-i, strigă și fluieră-i. Dar chiar în acel moment, directorul Universității sosește la fața locului și întreabă: „Unde-ai fost, Daniele, de-au intrat pe poartă atâția câini?”

  „Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni”, spune Biblia, „căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ține la unul și va nesocoti pe celălalt.” Iar Isus repetă și accentuează: „Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona.” (Matei 6:24)

  Ah!!! Dacă aș fi slujit ca paznic atunci când eram în pază…

  Stăpân e peste toate Domnul. Dar alt stăpân șiret se-agită, însă tu alege bine!

  PENTRU DOMNUL?

  Gata oricând!

  Daniel Nițu, coordonator exploratori Zona Ialomița, pastor Conferința Muntenia

  De pază - 2019. Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona. (Matei 6:24)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...