Alegeri

  Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona. (Matei 6:24)

  Tot ce facem stă sub semnul alegerilor. În funcție de ceea ce alegem, ne bucurăm mai mult sau mai puțin de rezultate.Aleg să învăț sau să copiez. Să fiu amabil sau nepoliticos. Începem cu lucruri simple până la cele complexe. Totul este o alegere. 
  Mihai era în timpul unui examen și și-a dat seama că nu este suficient de pregătit. Câțiva colegi deja împărțeau bilețele cu răspunsuri cu multă eleganță ca să nu fie observați. Tentația era prea mare, o privire pe acel bilețel și era sigur de o notă mare. Dar Mihai a ales altceva. S-a ridicat, s-a scuzat politicos și a cerut să i se permită să iasă de la examen deoarece nu este pregătit. A plecat din sala de curs și după el au urmat și alți colegi. Chiar dacă a picat acel examen și a trebuit să îl dea din nou, totuși a primit apreciere din partea profesorului pentru onestitatea lui. A doua oară a fost foarte bine pregătit.

   Poate ai ales de multe ori nepotrivit și ni se întâmplă tuturor acest lucru și poate nu avem întotdeauna curajul lui Mihai.

  Astăzi Isus ne invită să facem o alegere de slujire. Normal că-L alegem pe El, nu-i așa? Aleg să învăț la teste, să fiu amabil, prietenos, aleg să merg la biserică chiar dacă am ratat popularitatea unei olimpiade…

  Ceea ce mă face fericit și mai mult este că El m-a ales deja!

  Alina Mogheri, Sibiu

  Alegeri - 2019. Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona. (Matei 6:24)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...