Alegeri

  Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona. (Matei 6:24)

  Tot ce facem stă sub semnul alegerilor. În funcție de ceea ce alegem, ne bucurăm mai mult sau mai puțin de rezultate.Aleg să învăț sau să copiez. Să fiu amabil sau nepoliticos. Începem cu lucruri simple până la cele complexe. Totul este o alegere. 
  Mihai era în timpul unui examen și și-a dat seama că nu este suficient de pregătit. Câțiva colegi deja împărțeau bilețele cu răspunsuri cu multă eleganță ca să nu fie observați. Tentația era prea mare, o privire pe acel bilețel și era sigur de o notă mare. Dar Mihai a ales altceva. S-a ridicat, s-a scuzat politicos și a cerut să i se permită să iasă de la examen deoarece nu este pregătit. A plecat din sala de curs și după el au urmat și alți colegi. Chiar dacă a picat acel examen și a trebuit să îl dea din nou, totuși a primit apreciere din partea profesorului pentru onestitatea lui. A doua oară a fost foarte bine pregătit.

   Poate ai ales de multe ori nepotrivit și ni se întâmplă tuturor acest lucru și poate nu avem întotdeauna curajul lui Mihai.

  Astăzi Isus ne invită să facem o alegere de slujire. Normal că-L alegem pe El, nu-i așa? Aleg să învăț la teste, să fiu amabil, prietenos, aleg să merg la biserică chiar dacă am ratat popularitatea unei olimpiade…

  Ceea ce mă face fericit și mai mult este că El m-a ales deja!

  Alina Mogheri, Sibiu

  Alegeri - 2019. Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona. (Matei 6:24)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...