Alegeri

Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona. (Matei 6:24)

Tot ce facem stă sub semnul alegerilor. În funcție de ceea ce alegem, ne bucurăm mai mult sau mai puțin de rezultate.Aleg să învăț sau să copiez. Să fiu amabil sau nepoliticos. Începem cu lucruri simple până la cele complexe. Totul este o alegere. 
Mihai era în timpul unui examen și și-a dat seama că nu este suficient de pregătit. Câțiva colegi deja împărțeau bilețele cu răspunsuri cu multă eleganță ca să nu fie observați. Tentația era prea mare, o privire pe acel bilețel și era sigur de o notă mare. Dar Mihai a ales altceva. S-a ridicat, s-a scuzat politicos și a cerut să i se permită să iasă de la examen deoarece nu este pregătit. A plecat din sala de curs și după el au urmat și alți colegi. Chiar dacă a picat acel examen și a trebuit să îl dea din nou, totuși a primit apreciere din partea profesorului pentru onestitatea lui. A doua oară a fost foarte bine pregătit.

 Poate ai ales de multe ori nepotrivit și ni se întâmplă tuturor acest lucru și poate nu avem întotdeauna curajul lui Mihai.

De același autor

Socoteala iubirii

Atât…

Astăzi Isus ne invită să facem o alegere de slujire. Normal că-L alegem pe El, nu-i așa? Aleg să învăț la teste, să fiu amabil, prietenos, aleg să merg la biserică chiar dacă am ratat popularitatea unei olimpiade…

Ceea ce mă face fericit și mai mult este că El m-a ales deja!

Alina Mogheri, Sibiu

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Alegeri - 2019. Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.