Alege bine!

Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona. (Matei 6:24)

Se spune că un bunic amerindian Cherokee, îi oferii următorul sfat nepotului său: “Fiecare om duce o luptă interioară.  Și asta pentru că în noi trăiesc doi lupi”.
“Cum așa, doi lupi?”, a întrebat curios băiatul.  “Unul dintre ei este lupul rău.  El este frica, furia, invidia, supărarea, mândria, minciuna, lăcomia, trădarea și lauda.  Celălalt lup este binele.  El este bucuria, pacea, iubirea speranța, gingășia, milostenia, adevărul și credința.” a răspuns bunicul.

“Și care e mai puternic, bunicule. Care învinge?” întrebă nepoțelul.

“Învinge cel pe care îl hrănim!”

De același autor

Socoteala iubirii

Atât…

Deseori și noi împărțim viața în două categori: spiritual și material.  Lucruri care au de a face cu Dumnezeu și celelalte.  Știai că Isus nu a făcut această distincție? Mai mult decât atât, deseori El spunea că atitudinea noastră față de cele materiale arată latura noastră spirituală.  

Adică dacă ești o persoană spirituală, lucrul acesta va fi vizibil în viața de zi cu zi, și dacă ești o persoană materială, lucrul acesta se va vedea și în spiritualitatea ta.  Pericoul nu stă în faptul că  unul din lupi pierde, ci in faptul că “lupul” nehrănit moare.

Cel mai bine alege astăzi să îi slujești lui Dumnezeu.

Benjamin Stan

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Alege bine! - 2019. Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.