Pentru 100 de lei

  Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona. (Matei 6:24)

  Acum câţiva ani am găsit pe alee 100 de lei. Nu mi se mai întâmplase niciodată aşa ceva. În mod normal când găseşti nişte bani ar trebui să te bucuri, dar parcă eu nu mă puteam bucura ştiind că cineva îi pierduse. Aş fi vrut să-l găsesc pe cel care pierduse banii şi să-i înapoiez. O parte din mine suferea împreună cu el, în timp ce o altă parte din mine se bucura de “norocul” peste care dădusem. La câteva ore m-a întors în locul în care găsisem banii şi am văzut un tânar care îi căuta. El nu ştia că banii lui sunt la mine. Şi atunci, Dumnezeu şi Mamona au început să-mi vorbească. Unul îmi spunea că este corect să înapoiez banii, celălalt îmi amintea de toate datoriile pe care le aveam şi tot ce aş fi putut să-mi cumpăr cu acei bani. 
  Gândeşte-te şi tu! Aş fi putut să ascult de amândoi în acelaşi timp? Nu! L-am întrebat pe tânărul care-şi pierduse orice speranţă: “Ai pierdut ceva?” După ce mi-a povestit ce se întâmplase, am scos banii şi i-am întins. Omul a rămas cu gura căscată, uimit de ceea ce se întâmpla. După ce ne-am despărţit, am ştiut că făcusem alegerea cea mai bună. Stăpânul meu era fericit! Slujeşte-I şi tu astăzi lui Dumnezeu!

  Dorin Cristea, director de tineret, Conferința Moldova

  Pentru 100 de lei - 2019. Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona. (Matei 6:24)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Un ordin de respectat

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Dragul meu...

  Căutați-Mă!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Cu siguranță...

  Caută viața!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Fiecare om...

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...