Pentru 100 de lei

Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona. (Matei 6:24)

De același autor

Socoteala iubirii

Atât…

Acum câţiva ani am găsit pe alee 100 de lei. Nu mi se mai întâmplase niciodată aşa ceva. În mod normal când găseşti nişte bani ar trebui să te bucuri, dar parcă eu nu mă puteam bucura ştiind că cineva îi pierduse. Aş fi vrut să-l găsesc pe cel care pierduse banii şi să-i înapoiez. O parte din mine suferea împreună cu el, în timp ce o altă parte din mine se bucura de “norocul” peste care dădusem. La câteva ore m-a întors în locul în care găsisem banii şi am văzut un tânar care îi căuta. El nu ştia că banii lui sunt la mine. Şi atunci, Dumnezeu şi Mamona au început să-mi vorbească. Unul îmi spunea că este corect să înapoiez banii, celălalt îmi amintea de toate datoriile pe care le aveam şi tot ce aş fi putut să-mi cumpăr cu acei bani. 
Gândeşte-te şi tu! Aş fi putut să ascult de amândoi în acelaşi timp? Nu! L-am întrebat pe tânărul care-şi pierduse orice speranţă: “Ai pierdut ceva?” După ce mi-a povestit ce se întâmplase, am scos banii şi i-am întins. Omul a rămas cu gura căscată, uimit de ceea ce se întâmpla. După ce ne-am despărţit, am ştiut că făcusem alegerea cea mai bună. Stăpânul meu era fericit! Slujeşte-I şi tu astăzi lui Dumnezeu!

Dorin Cristea, director de tineret, Conferința Moldova

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Pentru 100 de lei - 2019. Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.