Pentru 100 de lei

  Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona. (Matei 6:24)

  Acum câţiva ani am găsit pe alee 100 de lei. Nu mi se mai întâmplase niciodată aşa ceva. În mod normal când găseşti nişte bani ar trebui să te bucuri, dar parcă eu nu mă puteam bucura ştiind că cineva îi pierduse. Aş fi vrut să-l găsesc pe cel care pierduse banii şi să-i înapoiez. O parte din mine suferea împreună cu el, în timp ce o altă parte din mine se bucura de “norocul” peste care dădusem. La câteva ore m-a întors în locul în care găsisem banii şi am văzut un tânar care îi căuta. El nu ştia că banii lui sunt la mine. Şi atunci, Dumnezeu şi Mamona au început să-mi vorbească. Unul îmi spunea că este corect să înapoiez banii, celălalt îmi amintea de toate datoriile pe care le aveam şi tot ce aş fi putut să-mi cumpăr cu acei bani. 
  Gândeşte-te şi tu! Aş fi putut să ascult de amândoi în acelaşi timp? Nu! L-am întrebat pe tânărul care-şi pierduse orice speranţă: “Ai pierdut ceva?” După ce mi-a povestit ce se întâmplase, am scos banii şi i-am întins. Omul a rămas cu gura căscată, uimit de ceea ce se întâmpla. După ce ne-am despărţit, am ştiut că făcusem alegerea cea mai bună. Stăpânul meu era fericit! Slujeşte-I şi tu astăzi lui Dumnezeu!

  Dorin Cristea, director de tineret, Conferința Moldova

  Pentru 100 de lei - 2019. Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona. (Matei 6:24)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...