Doi lupi

  Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona. (Matei 6:24)

  Se spune că un bunic amerindian Cherokee, îi oferii următorul sfat nepotului său: “Fiecare om duce o luptă interioară.  Și asta pentru că în noi trăiesc doi lupi”.
  “Cum așa, doi lupi?”, a întrebat curios băiatul.  “Unul dintre ei este lupul rău.  El este frica, furia, invidia, supărarea, mândria, minciuna, lăcomia, trădarea și lauda.  Celălalt lup este binele.  El este bucuria, pacea, iubirea speranța, gingășia, milostenia, adevărul și credința.” a răspuns bunicul.

  “Și care e mai puternic, bunicule. Care învinge?” întrebă nepoțelul.

  “Învinge cel pe care îl hrănim!”

  Deseori și noi împărțim viața în două categori: spiritual și material.  Lucruri care au de a face cu Dumnezeu și celelalte.  Știai că Isus nu a făcut această distincție? Mai mult decât atât, deseori El spunea că atitudinea noastră față de cele materiale arată latura noastră spirituală.  

  Adică dacă ești o persoană spirituală, lucrul acesta va fi vizibil în viața de zi cu zi, și dacă ești o persoană materială, lucrul acesta se va vedea și în spiritualitatea ta.  Pericoul nu stă în faptul că  unul din lupi pierde, ci in faptul că “lupul” nehrănit moare.

  Cel mai bine alege astăzi să îi slujești lui Dumnezeu.

  Benjamin Stan

  Doi lupi - 2019. Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona. (Matei 6:24)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...