Doi lupi

  Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona. (Matei 6:24)

  Se spune că un bunic amerindian Cherokee, îi oferii următorul sfat nepotului său: “Fiecare om duce o luptă interioară.  Și asta pentru că în noi trăiesc doi lupi”.
  “Cum așa, doi lupi?”, a întrebat curios băiatul.  “Unul dintre ei este lupul rău.  El este frica, furia, invidia, supărarea, mândria, minciuna, lăcomia, trădarea și lauda.  Celălalt lup este binele.  El este bucuria, pacea, iubirea speranța, gingășia, milostenia, adevărul și credința.” a răspuns bunicul.

  “Și care e mai puternic, bunicule. Care învinge?” întrebă nepoțelul.

  “Învinge cel pe care îl hrănim!”

  Deseori și noi împărțim viața în două categori: spiritual și material.  Lucruri care au de a face cu Dumnezeu și celelalte.  Știai că Isus nu a făcut această distincție? Mai mult decât atât, deseori El spunea că atitudinea noastră față de cele materiale arată latura noastră spirituală.  

  Adică dacă ești o persoană spirituală, lucrul acesta va fi vizibil în viața de zi cu zi, și dacă ești o persoană materială, lucrul acesta se va vedea și în spiritualitatea ta.  Pericoul nu stă în faptul că  unul din lupi pierde, ci in faptul că “lupul” nehrănit moare.

  Cel mai bine alege astăzi să îi slujești lui Dumnezeu.

  Benjamin Stan

  Doi lupi - 2019. Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona. (Matei 6:24)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...