TRASEU SIGUR SPRE CER

  Isus i-a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14:6)

  Care a fost cel mai frumos traseu montan pe care ai mers vreodată? Ia-ți câteva momente să-ți amintești ce ți-a plăcut.
   În orice tabără explo’ se face un traseu, care este deja marcat. 

   Indiferent de marcajele folosite, semnele explo sau cele turistice, pe acel traseu a mers cineva, care a lăsat în urmă semne pentru a-i ajuta pe ceilalți să ajungă în siguranță la destinație.

   Când aveam 13 ani, am fost în Munții Retezat în prima mea excursie cu cortul. Eram împreună cu fratele meu mai mare și doi prieteni ai noștri. Traseele nu erau prea bine marcate. Semnele lipseau pe distanțe foarte mari. Într-una din zile, după ce ne-am delectat cu frumusețea uimitoare a peisajului, am pornit pe traseul de întoarcere și, după o coborâre deosebit de solicitantă pe horn și un drum interminabil prin jnepeniș, la căderea nopții, am ajuns la un refugiu. Abia a doua zi, după alte ore de mers, am văzut cel mai frumos peisaj din întreaga excursie – corturile noastre, semn că ajunsesem la destinație. Atunci am înțeles cât de important este ca traseul pe care mergi să fie marcat corespunzător și să fii împreună cu cineva care cunoaște traseul!

  Spre Dumnezeu nu este decât un singur traseu, o singură Cale, bine marcată. Isus a zis: ”Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14:6)

  Poate vei fi tentat să te abați din drum, vrăjit de frumusețile peisajului sau de aparenta ușurință a altor trasee, dar Biblia ne avertizează: „Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte” (Prov. 14:12). 

  Ca să fii mereu în siguranță și să ajungi la destinație în Împărăția Cerurilor, însoțește-L pe Isus, care S-a făcut pentru tine Calea (traseul) de acces la Dumnezeu!

  Cătălin Strîmbu, pastor Conferința Muntenia

  TRASEU SIGUR SPRE CER - 2019. Isus i-a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14:6)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...