TRASEU SIGUR SPRE CER

  Isus i-a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14:6)

  Care a fost cel mai frumos traseu montan pe care ai mers vreodată? Ia-ți câteva momente să-ți amintești ce ți-a plăcut.
   În orice tabără explo’ se face un traseu, care este deja marcat. 

   Indiferent de marcajele folosite, semnele explo sau cele turistice, pe acel traseu a mers cineva, care a lăsat în urmă semne pentru a-i ajuta pe ceilalți să ajungă în siguranță la destinație.

   Când aveam 13 ani, am fost în Munții Retezat în prima mea excursie cu cortul. Eram împreună cu fratele meu mai mare și doi prieteni ai noștri. Traseele nu erau prea bine marcate. Semnele lipseau pe distanțe foarte mari. Într-una din zile, după ce ne-am delectat cu frumusețea uimitoare a peisajului, am pornit pe traseul de întoarcere și, după o coborâre deosebit de solicitantă pe horn și un drum interminabil prin jnepeniș, la căderea nopții, am ajuns la un refugiu. Abia a doua zi, după alte ore de mers, am văzut cel mai frumos peisaj din întreaga excursie – corturile noastre, semn că ajunsesem la destinație. Atunci am înțeles cât de important este ca traseul pe care mergi să fie marcat corespunzător și să fii împreună cu cineva care cunoaște traseul!

  Spre Dumnezeu nu este decât un singur traseu, o singură Cale, bine marcată. Isus a zis: ”Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14:6)

  Poate vei fi tentat să te abați din drum, vrăjit de frumusețile peisajului sau de aparenta ușurință a altor trasee, dar Biblia ne avertizează: „Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte” (Prov. 14:12). 

  Ca să fii mereu în siguranță și să ajungi la destinație în Împărăția Cerurilor, însoțește-L pe Isus, care S-a făcut pentru tine Calea (traseul) de acces la Dumnezeu!

  Cătălin Strîmbu, pastor Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Frumoasa dragoste

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Gardurile de protecție

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Tu de ce asculți?

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Ajutorul tău contează

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...