Alege calea corectă!

  Isus i-a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14:6)

  Ionuț și-a petrecut vacanța la bunici. Stătea în grădină și admira cerul azuriu, norii pufoși iar adierea vântului îi aducea mireasmă de trandafiri. El a admirat florile de multe ori, dar abia acum a observat că ele se cațără pe peretele casei, până aproape de nivelul dormitorului de la etaj.
  Deodată i-a venit o idee: ce-ar fi dacă s-ar cățăra pe grilaj, de unde ar ajunge la pervaz și, prin geamul deschis, ar intra astfel în camera lui – a mai văzut așa în filme.

  N-a stat prea mult pe gânduri. Dădu la o parte câteva fire de trandafir și începu să se caţere. Totul decursese perfect. A ajuns până la pervaz, și mai avea decât un pas, când…a alunecat. S-a trezit jos, pe iarbă. Orice încercare de mișcare era dureroasă. Dar a scăpat, ca prin minune, teafăr.

  – Am vrut să folosesc o scurtătură – mărturisi el bunicului. Mi se părea interesantă aventura.

  Seara, la rugăciunea în familie, bunicul a citit din Biblie: „Eu sunt calea…” Apoi, zâmbind spre Ionuț, adăugă:

  – Știi, mai periculos decât aventura ta este când cineva crede că poate ajunge în ceruri pe o scurtătură, pe alte căi decât prin Isus Hristos. Dar El este Calea, Adevărul și viața veșnică o putem avea doar prin El.

  – Înțeleg – zâmbi Ionuț. De acum încolo, voi circula doar prin ușă, iar în viață voi alege totdeauna calea corectă.

  Bunicul mângâie capul nepotului și șopti: Amin!

  Mutnean Rezső Károly – masterghid

  Alege calea corectă! - 2019. Isus i-a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14:6)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului!

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...