Alege calea corectă!

  Isus i-a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14:6)

  Ionuț și-a petrecut vacanța la bunici. Stătea în grădină și admira cerul azuriu, norii pufoși iar adierea vântului îi aducea mireasmă de trandafiri. El a admirat florile de multe ori, dar abia acum a observat că ele se cațără pe peretele casei, până aproape de nivelul dormitorului de la etaj.
  Deodată i-a venit o idee: ce-ar fi dacă s-ar cățăra pe grilaj, de unde ar ajunge la pervaz și, prin geamul deschis, ar intra astfel în camera lui – a mai văzut așa în filme.

  N-a stat prea mult pe gânduri. Dădu la o parte câteva fire de trandafir și începu să se caţere. Totul decursese perfect. A ajuns până la pervaz, și mai avea decât un pas, când…a alunecat. S-a trezit jos, pe iarbă. Orice încercare de mișcare era dureroasă. Dar a scăpat, ca prin minune, teafăr.

  – Am vrut să folosesc o scurtătură – mărturisi el bunicului. Mi se părea interesantă aventura.

  Seara, la rugăciunea în familie, bunicul a citit din Biblie: „Eu sunt calea…” Apoi, zâmbind spre Ionuț, adăugă:

  – Știi, mai periculos decât aventura ta este când cineva crede că poate ajunge în ceruri pe o scurtătură, pe alte căi decât prin Isus Hristos. Dar El este Calea, Adevărul și viața veșnică o putem avea doar prin El.

  – Înțeleg – zâmbi Ionuț. De acum încolo, voi circula doar prin ușă, iar în viață voi alege totdeauna calea corectă.

  Bunicul mângâie capul nepotului și șopti: Amin!

  Mutnean Rezső Károly – masterghid

  Alege calea corectă! - 2019. Isus i-a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14:6)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...