GHIDONUL FURAT

  Isus i-a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14:6)

  Am auzit odată o poveste puțin ciudată. O gașcă de băieți hoinărea cu bicicletele la marginea orașului. Ca să fie mai palpitant, de multe ori mergeau fără ghidon. Un polițist, după ce i-a avertizat că e periculos să meargă așa, le-a demontat ghidoanele și le-a spus să vină după ele peste trei zile. Dacă deja te-ai înfuriat pe polițist, spune-mi: tatăl tău conduce vreodată fără să țină mâinile pe volan?..
  Vezi? Viața e ca o cursă cu bicicleta sau ca o cursă de Formula 1. Dacă iți dorești să câștigi, ții mâinile strâns pe volan. Te-ai întrebat vreodată care este „volanul” tău în viață? 

  O maximă spune așa: „Pentru unii, rugăciunea e volanul. Pentru alții, e roata de rezervă.” Pentru tine ce reprezintă rugăciunea? O barcă de salvare în care urci doar când „Titanicul” tău se scufundă?

  Poate nu crezi în rugăciune.. Nici eu nu cred în gustul delicios al fructului Pitaya, pentru că nu l-am gustat. Dar îți sugerez să alegi un lucru bun pentru care să te rogi zilnic timp de trei săptămâni, și să vezi ce se va întâmpla.

  Astăzi nu mai demontează nimeni ghidoanele bicicletelor pe motiv de nefolosire. Dar există un ticălos hoț de ghidoane, care fură permanent timpul pentru lucruri bune. Numai că ele se vor furate nu doar pentru trei zile, ci pentru veci.

  Ce bine că există Cineva care e „calea, adevărul şi viața.” Alege să te ții strâns de El.

  Cipriana Gedo, instructor exploratori, Nazna, Conferința Transilvania Sud

  GHIDONUL FURAT - 2019. Isus i-a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14:6)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...