GHIDONUL FURAT

  Isus i-a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14:6)

  Am auzit odată o poveste puțin ciudată. O gașcă de băieți hoinărea cu bicicletele la marginea orașului. Ca să fie mai palpitant, de multe ori mergeau fără ghidon. Un polițist, după ce i-a avertizat că e periculos să meargă așa, le-a demontat ghidoanele și le-a spus să vină după ele peste trei zile. Dacă deja te-ai înfuriat pe polițist, spune-mi: tatăl tău conduce vreodată fără să țină mâinile pe volan?..
  Vezi? Viața e ca o cursă cu bicicleta sau ca o cursă de Formula 1. Dacă iți dorești să câștigi, ții mâinile strâns pe volan. Te-ai întrebat vreodată care este „volanul” tău în viață? 

  O maximă spune așa: „Pentru unii, rugăciunea e volanul. Pentru alții, e roata de rezervă.” Pentru tine ce reprezintă rugăciunea? O barcă de salvare în care urci doar când „Titanicul” tău se scufundă?

  Poate nu crezi în rugăciune.. Nici eu nu cred în gustul delicios al fructului Pitaya, pentru că nu l-am gustat. Dar îți sugerez să alegi un lucru bun pentru care să te rogi zilnic timp de trei săptămâni, și să vezi ce se va întâmpla.

  Astăzi nu mai demontează nimeni ghidoanele bicicletelor pe motiv de nefolosire. Dar există un ticălos hoț de ghidoane, care fură permanent timpul pentru lucruri bune. Numai că ele se vor furate nu doar pentru trei zile, ci pentru veci.

  Ce bine că există Cineva care e „calea, adevărul şi viața.” Alege să te ții strâns de El.

  Cipriana Gedo, instructor exploratori, Nazna, Conferința Transilvania Sud

  GHIDONUL FURAT - 2019. Isus i-a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14:6)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Semne de drum

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...