RESPECTĂ MARCAJUL

  Isus i-a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14:6)

  Odată am fost într-o drumeție de o zi cu clubul de exploratori din localitatea mea. Traseul se anunța unul interesant și chiar așa a și fost: Pietrele Albe din masivul Vlădeasa. Dar ceea ce nu știam exact la început era cât de lung și de dificil urma să fie. A fost genul de traseu pe care nu îți poți permite nici o secundă să nu respecți marcajul. La un moment dat am ajuns în vârf pe o porțiune periculoasă și am început să ne întrebăm dacă aceea este direcția corectă. Și de data aceea ne-a salvat marcajul. Cu toate că a fost greu, până la urmă cel mai bun traseu a fost cel care era deja marcat.
  Mulți oameni visează și chiar își doresc să ajungă mai aproape la Dumnezeu. Astăzi există multe căi care promit că duc la Dumnezeu. Dar unul singur știe drumul corect: este Domnul Isus. El a trasat marcajul și ne-a dat un reper constant: propria sa persoană. Atâta timp cât suntem aproape de Domnul Isus, știm că suntem pe drumul corect. Tu cât de aproape vrei să fii de El astăzi? Alege-l pe El ca fiind reperul  vieții tale și vei descoperi că nu ai cum să te mai rătăcești!

  Simona Anca, Instructor Exploratori, Cluj-Napoca

  RESPECTĂ MARCAJUL - 2019. Isus i-a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14:6)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...