Calea spre Tatăl

  Isus i-a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14:6)

  În anii studenției, am urmat cursurile unei școli de ghizi montani, în cadrul Biroului de turism pentru Tineret. Într-o ocazie am fost rătăciți pe munte. Eram pe un pisc înalt, unde am fost acoperiți de ceață și nu aveam nici-un reper al punctelor cardinale. Ne era teamă să pornim la drum, fără repere. Știam că și ghizii instructori ne-au pierdut. Am trăit o noapte groaznică, din pricina frigului și a vremii cețoase. Simțeam că murim înainte de apariția zorilor. Greu a venit ziua prin ceața rece și lăptoasă. Unul dintre noi se smțea foarte rău. Nu mai știam pe ce parte a muntelui am urcat. A porni la întâmplare însemna a merge în prăpastie. Ceața putea ține zile în șir , dar noi nu mai puteam rezista încă o noapte frigului și umezelii înghețate. Când disperarea pusese stăpânire pe noi și unii începuseră a-și dori moarte decât chinurile frigului, un curent de aer a dat ceața la o parte și am zărit în depărtare crucea de pe vârful  Caraiman. Crucea ne-a arătat direcția salvatoare; drumul spre viață și adevăr. Isus prin acceptarea crucii a devenit pentru noi cale, adevăr și speranță. Urmăriți Crucea dacă vreți să ajungeți la Tatăl!

  Virgil Peicu, pastor

  Calea spre Tatăl - 2019. Isus i-a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14:6)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...