Articolul precedentRahav – funia roșie
  Articolul următorIosua – locul prezenței divine

  A ști și a face

  Fiți împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înșelându-vă singuri. (Iacov 1:22)

  Noi, toți trăim astăzi într-un secol al informației. Niciodată în istoria lumii, informația nu a fost mai accesibilă, mai ieftină și mai abundentă ca în vremea noastră. Ce ne spune însă acest text al Scripturii e un adevăr de mult știut și anume că una dintre cele mai mari prăpastii în dezvoltarea noastră personală este prăpastia dintre a cunoaște și a face. Nu trebuie să existe în viața noastră învățare de dragul învățării, acumularea de informații de dragul informației în sine. Dacă nu poți aplica ceea ce înveți, nu poți crește. A avea informații nu-i de ajuns. Important nu este să fii în posesia informațiilor, ci abia ceea ce faci cu ele. Cu cât aplici mai repede ce ai învățat, cu atât mai mare e beneficiul aplicației. Ori de câte ori citești ceva relevant pentru tine, răspunde-ți imediat la următoarele întrebări: UNDE pot folosi asta? CÂND pot folosi asta? CINE are nevoie de asta? 
  Același adevăr se aplică și Cuvântului lui Dumnezeu. Cuvântul sfânt ne învață ce este bine și ce este rău, ce e vrednic de adevăr și de cinste, dar dacă noi nu ne exersăm mușchii moralității și eticii noaste, nu gustăm relația cu Dumnezeu, caracterul nostru va rămâne mereu atrofiat și incapabil de creștere. Vom muri spiritual așa cum un om va muri fizic de foame și de sete deși are în fața sa cea mai plăcută și sănătoasă hrană din lume.

  Dragoș Brașoveanu, coordonator exploratori Zona Călărași, pastor Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...