Articolul precedentRahav – funia roșie
  Articolul următorIosua – locul prezenței divine

  A ști și a face

  Fiți împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înșelându-vă singuri. (Iacov 1:22)

  Noi, toți trăim astăzi într-un secol al informației. Niciodată în istoria lumii, informația nu a fost mai accesibilă, mai ieftină și mai abundentă ca în vremea noastră. Ce ne spune însă acest text al Scripturii e un adevăr de mult știut și anume că una dintre cele mai mari prăpastii în dezvoltarea noastră personală este prăpastia dintre a cunoaște și a face. Nu trebuie să existe în viața noastră învățare de dragul învățării, acumularea de informații de dragul informației în sine. Dacă nu poți aplica ceea ce înveți, nu poți crește. A avea informații nu-i de ajuns. Important nu este să fii în posesia informațiilor, ci abia ceea ce faci cu ele. Cu cât aplici mai repede ce ai învățat, cu atât mai mare e beneficiul aplicației. Ori de câte ori citești ceva relevant pentru tine, răspunde-ți imediat la următoarele întrebări: UNDE pot folosi asta? CÂND pot folosi asta? CINE are nevoie de asta? 
  Același adevăr se aplică și Cuvântului lui Dumnezeu. Cuvântul sfânt ne învață ce este bine și ce este rău, ce e vrednic de adevăr și de cinste, dar dacă noi nu ne exersăm mușchii moralității și eticii noaste, nu gustăm relația cu Dumnezeu, caracterul nostru va rămâne mereu atrofiat și incapabil de creștere. Vom muri spiritual așa cum un om va muri fizic de foame și de sete deși are în fața sa cea mai plăcută și sănătoasă hrană din lume.

  Dragoș Brașoveanu, coordonator exploratori Zona Călărași, pastor Conferința Muntenia

  A ști și a face - 2019. Fiți împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înșelându-vă singuri. (Iacov 1:22)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...