A ști și a face

Fiți împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înșelându-vă singuri. (Iacov 1:22)

De același autor

Socoteala iubirii

Atât…

Noi, toți trăim astăzi într-un secol al informației. Niciodată în istoria lumii, informația nu a fost mai accesibilă, mai ieftină și mai abundentă ca în vremea noastră. Ce ne spune însă acest text al Scripturii e un adevăr de mult știut și anume că una dintre cele mai mari prăpastii în dezvoltarea noastră personală este prăpastia dintre a cunoaște și a face. Nu trebuie să existe în viața noastră învățare de dragul învățării, acumularea de informații de dragul informației în sine. Dacă nu poți aplica ceea ce înveți, nu poți crește. A avea informații nu-i de ajuns. Important nu este să fii în posesia informațiilor, ci abia ceea ce faci cu ele. Cu cât aplici mai repede ce ai învățat, cu atât mai mare e beneficiul aplicației. Ori de câte ori citești ceva relevant pentru tine, răspunde-ți imediat la următoarele întrebări: UNDE pot folosi asta? CÂND pot folosi asta? CINE are nevoie de asta? 
Același adevăr se aplică și Cuvântului lui Dumnezeu. Cuvântul sfânt ne învață ce este bine și ce este rău, ce e vrednic de adevăr și de cinste, dar dacă noi nu ne exersăm mușchii moralității și eticii noaste, nu gustăm relația cu Dumnezeu, caracterul nostru va rămâne mereu atrofiat și incapabil de creștere. Vom muri spiritual așa cum un om va muri fizic de foame și de sete deși are în fața sa cea mai plăcută și sănătoasă hrană din lume.

Dragoș Brașoveanu, coordonator exploratori Zona Călărași, pastor Conferința Muntenia

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

A ști și a face - 2019. Fiți împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înșelându-vă singuri. (Iacov 1:22) pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.