Articolul precedentRahav – funia roșie
  Articolul următorIosua – locul prezenței divine

  A ști și a face

  Fiți împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înșelându-vă singuri. (Iacov 1:22)

  Noi, toți trăim astăzi într-un secol al informației. Niciodată în istoria lumii, informația nu a fost mai accesibilă, mai ieftină și mai abundentă ca în vremea noastră. Ce ne spune însă acest text al Scripturii e un adevăr de mult știut și anume că una dintre cele mai mari prăpastii în dezvoltarea noastră personală este prăpastia dintre a cunoaște și a face. Nu trebuie să existe în viața noastră învățare de dragul învățării, acumularea de informații de dragul informației în sine. Dacă nu poți aplica ceea ce înveți, nu poți crește. A avea informații nu-i de ajuns. Important nu este să fii în posesia informațiilor, ci abia ceea ce faci cu ele. Cu cât aplici mai repede ce ai învățat, cu atât mai mare e beneficiul aplicației. Ori de câte ori citești ceva relevant pentru tine, răspunde-ți imediat la următoarele întrebări: UNDE pot folosi asta? CÂND pot folosi asta? CINE are nevoie de asta? 
  Același adevăr se aplică și Cuvântului lui Dumnezeu. Cuvântul sfânt ne învață ce este bine și ce este rău, ce e vrednic de adevăr și de cinste, dar dacă noi nu ne exersăm mușchii moralității și eticii noaste, nu gustăm relația cu Dumnezeu, caracterul nostru va rămâne mereu atrofiat și incapabil de creștere. Vom muri spiritual așa cum un om va muri fizic de foame și de sete deși are în fața sa cea mai plăcută și sănătoasă hrană din lume.

  Dragoș Brașoveanu, coordonator exploratori Zona Călărași, pastor Conferința Muntenia

  A ști și a face - 2019. Fiți împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înșelându-vă singuri. (Iacov 1:22)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...