Visul devine realitate prin muncă

Fiți împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înșelându-vă singuri. (Iacov 1:22)

Nelson Diebel era un adolescent hiperactiv și răzvrătit când a fost înscris de mama sa în noua școală.  Fiind obligat să aleagă o activitate extra școlară a ales înotul chiar dacă aflase că antrenorul era foarte strict și sever.  Cu un program de muncă masiv (ajunsese să înoate 40 de ore pe săptămână), Nelson era pe punctul de a se califica pentru a reprezenta țara sa la Jocurile Olimpice.  
O nesăbuință însă a schimbat viața lui.  Într-o zi, încercând să sară în piscină de la balcon, a alunecat și și-a rupt ambele mâini.  Medicii au spus că probabil nu va mai putea concura niciodată.  Chris Martin, antrenorul său, însă i-a spus: “Îți vei reveni…, însă dacă nu îți dorești lucrul acesta, ne oprim.”  Nelson a ales să meargă mai departe. 

La câteva săptămâni după scoaterea gipsului, Nelson a reluat antrenamentele.  În 1992 a primit prima sa medialie de aur olimpic.  El spune atunci: “Am făcut planuri, am visat, am muncit din greu… și am reușit.”  

Știi ce vrei să faci sau unde vrei să ajungi?  Ești dispus să lucrezi din greu pentru a-ți atinge ținta?

Benjamin Stan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video