Pitcairn

  Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16-17)

  Poate ai auzit despre corabia britanică Bounty. După șase luni în Tahiti, pe 28 Aprilie, 1789, Fletcher Christian a condus o revoltă care l-a înlăturat pe căpitanul William Bligh și susținătorii săi, lăsându-i pe aceștia într-o barcă de salvare în mijlocul oceanului Pacific.
  După revoltă, corabia s-a întors în Tahiti, unde au rămas o parte din marinari, în timp ce ceilalți împreună cu un grup de băștinași au plecat spre insula nelocuită Pitcairn.  Acolo după ce au ars corabia, grupul s-a pus pe rele.  Alcoolul, crimele și boala au răpus toți bărbații în afară de unul: John Adams.  

  Printre lucrurile luate de pe corabie, John Adams a găsit o Biblie.  Citind-o, mesajul ei l-a condus spre Dumnezeu, după care a început să învețe și femeile rămase împreună cu copiii lor.  Mesajul Bibliei a schimbat viața lor atât de mult încât peste 20 de ani, în 1808 când corabia Topas a ajuns pe insulă a găsit o societate de creștini trăind în pace și liniște unii cu alții, fără crime, boli, și în mod special fără urmă de răzvrătire în inima lor.  Și astăzi Biblia aceea este afișată în Biserica Adventistă de pe Pitcairn ca un monument al puterii transformatoare al Cuvântului lui Dumnezeu.  Lasă-L și tu pe Dumnezeu să schimbe viața ta, trăind învățăturile Bibliei.

  Benjamin Stan

  Pitcairn - 2019. Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16-17)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...