MAi întâi Tata

  Copii, ascultați de părinții voștri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului. (Coloseni 3:20)

  Apostolul Pavel vorbește de o ascultare totală: „Copii, ascultați de părinții voștrii în toate lucrurile!”. Nu mi-l pot imagina pe apostolul Pavel cerându-le copiilor să asculte, de părinți chiar dacă aceștia îi îndeamnă pe copii să fie necredincioși.Vi-l puteți imagina pe apostolul Pavel spunându-I unui tânăr ai cărui părinți îi cer copilului să se închine la idoli doar pentru ca familia să se poată bucura în continuare de prosperitate: știi, tinere, așa este, părinții tăi îți cer un lucru greșit, dar sunt părinții tăi, și trebui să îi asculți. Dumnezeu știe, și înțelege, nu ai avut ce face, de dragul părinților tăi, poți face compromis cu cerințele Sale.
  Dacă în contextul în care Dumnezeu îți cere să respecți Sabatul, și să nu mergi vineri seara după apus la școală sau la cursuri, părinții ar spune: „dar nu poți lipsi de la școală. Școala înseamnă viitorul tău, înseamnă numele nostru, Dumnezeu te înțelege, tu trebuie să mergi la școală pentru a te pregăti pentru viață!” Ce vei face atunci? Păi simplu, aplicând textul lui Pavel, trebuie să ascultăm de părinți în „toate lucrurile”. Noi nu trebuie să uităm niciodată că primul părinte al nostru este Dumnezeu. Fără El, nu am fi existat nici noi, nici părinții noștrii. Datoria noastră este să ascultăm de El, mai întâi. Atunci cănd, cerințele părinților vin în contradicție cu cerințele lui Dumnezeu, cu respect și politețe le vom arăta părinților că voia lui Dumnezeu este mai importantă decât dorința lor și că noi dorim să facem voia lui Dumnezeu.

  Îți doresc mult curaj și discernământ dargul meu tânăr pentru a fii mai întâi ascultător de Părintele nostru ceresc și apoi de părinții noștrii pământești.

  Adelin Costache, pastor tineret Conferința Muntenia

  MAi întâi Tata - 2019. Copii, ascultați de părinții voștri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului. (Coloseni 3:20)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Un ordin de respectat

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Dragul meu...

  Căutați-Mă!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Cu siguranță...

  Caută viața!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Fiecare om...

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...