Pe clapele mulțumirii

  Copii, ascultați de părinții voștri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului. (Coloseni 3:20)

  Încă de la vârsta de patru ani, părinții mei au hotărât ca eu împreună cu sora mea mai mare să luăm lecții de pian pentru a ne dezvolta urechea muzicală. 
  Dacă primii doi-trei ani de lecții mi s-au părut frumoși, nu la fel au mers lucrurile începând cu clasa întâi. Încet, pianul a devenit o povară, poate cea mai grea povară a copilăriei mele. Părinții îmi spuneau să învăț, eu nu voiam. Și aşa au trecut mulți ani de școală, până când, m-am decis singur, la vârsta de 15 ani că nu voi mai merge la lecțiile de pian, indiferent de consecințe, iar părinții au fost de acord. 

  Privind în urmă, în timpul celor unsprezece ani de „calvar” a asculta era cel mai greu şi inutil lucru, gândeam eu. Însă acum, la douăzeci și trei de ani, sunt mai mulțumitor decât oricând pentru răbdarea pe care părinții mei au avut-o cu mine în a-mi explica de fiecare dată de ce este bine să merg la lecțiile de pian, de ce este bine să dezvolt această ramură importantă a vieții – muzica. 

  Dacă astăzi știu să cânt la pian, este pentru că Dumnezeu mi-a dat o lecție de ascultare retroactivă fața de părinții mei, și Îi mulțumesc pentru această lecție. 

  Tu, vrei să ai pentru ce mulțumii? Fii ascultător și vei fi fericit!

  Bogdan-Emilian Anghel, instructor explo, Craiova-centru

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...