Pe clapele mulțumirii

  Copii, ascultați de părinții voștri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului. (Coloseni 3:20)

  Încă de la vârsta de patru ani, părinții mei au hotărât ca eu împreună cu sora mea mai mare să luăm lecții de pian pentru a ne dezvolta urechea muzicală. 
  Dacă primii doi-trei ani de lecții mi s-au părut frumoși, nu la fel au mers lucrurile începând cu clasa întâi. Încet, pianul a devenit o povară, poate cea mai grea povară a copilăriei mele. Părinții îmi spuneau să învăț, eu nu voiam. Și aşa au trecut mulți ani de școală, până când, m-am decis singur, la vârsta de 15 ani că nu voi mai merge la lecțiile de pian, indiferent de consecințe, iar părinții au fost de acord. 

  Privind în urmă, în timpul celor unsprezece ani de „calvar” a asculta era cel mai greu şi inutil lucru, gândeam eu. Însă acum, la douăzeci și trei de ani, sunt mai mulțumitor decât oricând pentru răbdarea pe care părinții mei au avut-o cu mine în a-mi explica de fiecare dată de ce este bine să merg la lecțiile de pian, de ce este bine să dezvolt această ramură importantă a vieții – muzica. 

  Dacă astăzi știu să cânt la pian, este pentru că Dumnezeu mi-a dat o lecție de ascultare retroactivă fața de părinții mei, și Îi mulțumesc pentru această lecție. 

  Tu, vrei să ai pentru ce mulțumii? Fii ascultător și vei fi fericit!

  Bogdan-Emilian Anghel, instructor explo, Craiova-centru

  Pe clapele mulțumirii - 2019. Copii, ascultați de părinții voștri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului. (Coloseni 3:20)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...