Ap adânci

  Copii, ascultați de părinții voștri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului. (Coloseni 3:20)

  Unele lucruri pe care la facem, pot deveni rele sau periculoase nu neapărat intenționat ci din inconștiență. Când părinții cer ascultare din partea copiilor, o fac mai ales că ei văd dincolo de ce văd copiii, pericolul, urmările grele pe care trebuie să le suporte. 
  Am fost un copil cuminte, dar recunosc că nu întotdeauna cerințele părinților mi s-au părut importante și am suportat consecințe. Am copilărit în apropierea unui râu și știam că nu am voie să merg singură în apropierea lui. Într-una din zile, mi-a scăpat mingea în râu. „Ei, nu-i mare lucru, mă bag să-mi recuperez mingea”, mi-am zis și m-am aplecat să o prind cu mâinile, dar pentru că nu reușeam, am zis că oricum nu e foarte adâncă apa, fără să știu că în acea zonă, pericolul era mare și pentru un adult. Un trecător m-a oprit să intru în apă și când s-a băgat să îmi ia mingea, am văzut cât de adâncă era. 

  Fie că ești un copil mai mic sau mai mare, părintele știe care este nevoia ta,  dar mai ales știe care este pericolul. Poate „apa” de care te apropii nu ți se pare periculoasă, dar mama sau tata știu că îți pune viața în primejdie. Poate acea „apă” este un anturaj nepotrivit, un viciu și chiar dacă te-ai apropiat prea mult, poate ești cu picioarele în apă, gata să intri… fii atent, pe lângă tine trece întotdeauna un Trecător, gata să îți întindă mâna Sa. Ieși!

  Alina Mogheri, Instructor exploratori, Trans. Sud

  Ap adânci - 2019. Copii, ascultați de părinții voștri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului. (Coloseni 3:20)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...