Ap adânci

  Copii, ascultați de părinții voștri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului. (Coloseni 3:20)

  Unele lucruri pe care la facem, pot deveni rele sau periculoase nu neapărat intenționat ci din inconștiență. Când părinții cer ascultare din partea copiilor, o fac mai ales că ei văd dincolo de ce văd copiii, pericolul, urmările grele pe care trebuie să le suporte. 
  Am fost un copil cuminte, dar recunosc că nu întotdeauna cerințele părinților mi s-au părut importante și am suportat consecințe. Am copilărit în apropierea unui râu și știam că nu am voie să merg singură în apropierea lui. Într-una din zile, mi-a scăpat mingea în râu. „Ei, nu-i mare lucru, mă bag să-mi recuperez mingea”, mi-am zis și m-am aplecat să o prind cu mâinile, dar pentru că nu reușeam, am zis că oricum nu e foarte adâncă apa, fără să știu că în acea zonă, pericolul era mare și pentru un adult. Un trecător m-a oprit să intru în apă și când s-a băgat să îmi ia mingea, am văzut cât de adâncă era. 

  Fie că ești un copil mai mic sau mai mare, părintele știe care este nevoia ta,  dar mai ales știe care este pericolul. Poate „apa” de care te apropii nu ți se pare periculoasă, dar mama sau tata știu că îți pune viața în primejdie. Poate acea „apă” este un anturaj nepotrivit, un viciu și chiar dacă te-ai apropiat prea mult, poate ești cu picioarele în apă, gata să intri… fii atent, pe lângă tine trece întotdeauna un Trecător, gata să îți întindă mâna Sa. Ieși!

  Alina Mogheri, Instructor exploratori, Trans. Sud

  Ap adânci - 2019. Copii, ascultați de părinții voștri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului. (Coloseni 3:20)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Un ordin de respectat

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Dragul meu...

  Căutați-Mă!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Cu siguranță...

  Caută viața!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Fiecare om...

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...