Surpriza

  Copii, ascultați de părinții voștri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului. (Coloseni 3:20)

  Nu avea să privească decât cu îngrijorare atunci când și-a văzut băieții trecând prin fața bucătăriei cu câte un ciocan în mână și cuie.   Ambii chicoteau și șușoteau.  Dar nu s-a auzit nici un ciocan.  Peste 10 minute și-a văzut din nou băieții intrând în camera lor cu o scară.  
  Peste minute fiul ei cel mare a întrebat-o: “Mamă, avem cumva niște funie?”.  “Funie? Nu.  Pentru ce vă trebuie funia?”  “Doar așa.”  “Ce faceți voi?”, întrebă mama.  “Nimic”, zise el în timp ce plecă în grabă din bucătărie. 

  Deja în mintea mamei erau aprinse toate beculețe de avarii.  Așa că s-a îndreptat spre camera lor.  Dar a găsit ușa închisă, și când a încercat să o deschidă, a descoperit că era încuiată.

  “Ce faceți voi acolo?” a întrebat ea în timp ce bătea la ușă.  

  Răspunsul primit de dincolo de ușă?  “Nimic.”

  “Vreau să văd. Deschide-ți ușa acum!” a spus mama. În câteva clipe auzi cum se descuie ușa.

  Intrând, mama a fost întâmpinată de zâmbetul uriaș al celor băieți, și de strigătul lor: “SURPRIZĂ!”  În mâini țineau o cutie, ambalată băiețește.  “LA MULȚI ANI, MAMĂ!”

  “Dar ciocanele, cuiele, scara și funia?  Ce era cu ele?”, întrebă mama.

  “O mamă, acelea erau doar de decor.”

  Sigur ai primit multe sfaturi despre cum să asculți părinții săptămâna aceasta. Al meu este acesta: Fă o surpriză plăcută părinților tăi. Ceva care să le arate cât de mult îi prețuiești.

  Benjamin Stan

  Surpriza - 2019. Copii, ascultați de părinții voștri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului. (Coloseni 3:20)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...