Surpriza

Copii, ascultați de părinții voștri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului. (Coloseni 3:20)

Nu avea să privească decât cu îngrijorare atunci când și-a văzut băieții trecând prin fața bucătăriei cu câte un ciocan în mână și cuie.   Ambii chicoteau și șușoteau.  Dar nu s-a auzit nici un ciocan.  Peste 10 minute și-a văzut din nou băieții intrând în camera lor cu o scară.  
Peste minute fiul ei cel mare a întrebat-o: “Mamă, avem cumva niște funie?”.  “Funie? Nu.  Pentru ce vă trebuie funia?”  “Doar așa.”  “Ce faceți voi?”, întrebă mama.  “Nimic”, zise el în timp ce plecă în grabă din bucătărie. 

Deja în mintea mamei erau aprinse toate beculețe de avarii.  Așa că s-a îndreptat spre camera lor.  Dar a găsit ușa închisă, și când a încercat să o deschidă, a descoperit că era încuiată.

“Ce faceți voi acolo?” a întrebat ea în timp ce bătea la ușă.  

Răspunsul primit de dincolo de ușă?  “Nimic.”

“Vreau să văd. Deschide-ți ușa acum!” a spus mama. În câteva clipe auzi cum se descuie ușa.

Intrând, mama a fost întâmpinată de zâmbetul uriaș al celor băieți, și de strigătul lor: “SURPRIZĂ!”  În mâini țineau o cutie, ambalată băiețește.  “LA MULȚI ANI, MAMĂ!”

“Dar ciocanele, cuiele, scara și funia?  Ce era cu ele?”, întrebă mama.

“O mamă, acelea erau doar de decor.”

Sigur ai primit multe sfaturi despre cum să asculți părinții săptămâna aceasta. Al meu este acesta: Fă o surpriză plăcută părinților tăi. Ceva care să le arate cât de mult îi prețuiești.

Benjamin Stan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video